ROMANII au cea mai mare incredere in NATO, ONU si UE

ROMANII au cea mai mare incredere in NATO, apoi ONU si UE in ceea ce priveste institutiile internationale, releva un sondaj Inscop dat publicitatii marti.

Potrivit cercetarii, NATO se bucura de incredere multa si foarte multa din partea a 60,7% dintre ROMANI, depasind in premiera pragul de 60%, fata de 55% in luna februarie.

CITESTE SI: INSCOP: ARMATA, BISERICA si JANDARMERIA raman in topul INCREDERII ROMANILOR 

Pe locul secund al topului increderii in institutiile internationale se situeaza ONU, cu 56,2% incredere multa si foarte multa (51,9% in februarie), iar locul al treilea este ocupat de UE, cu 55,5% incredere multa si foarte multa (51,7% in februarie). Comisia Europeana se plaseaza pe locul al patrulea, cu 50,2% (47,9% in februarie), urmata de Parlamentul European — 48,3% (46,2%, in februarie).

Pe ultimele locuri continua sa se afle Banca Mondiala, cu 39,2% (37,5% in februarie) si FMI — 33% (29,5% in februarie).

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS, lider in TOPUL INCREDERII ROMANILOR. VICTOR PONTA a iesit din TOP 3 

Barometrul a fost realizat de Inscop Research la comanda Adevarul in perioada 23-30 aprilie. Volumul esantionului a fost de 1.085 persoane si este reprezentativ pentru populatia Romaniei de 18 ani si peste 18 ani. Eroarea maxima admisa a datelor este de ą 3%, la un grad de incredere de 95%. Metoda folosita a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondentilor.

Sursa foto: adevarul.ro