Românii au luat cu asalt magazinele din cauza coronavirusului! Ce produse sunt cele mai căutate mai ceva ca de sărbători

Cetățenii români au golit magazinele în ultimele zile. Din cauza infecțiilor cu Covid-19 apărute în Italia recent, stocurile noastre au început să scadă.

Directorul executiv al Asociației Marilor Rețele Comerciale din România, George Bădescu, face un anunț în privința cumpărăturilor excesive din această perioadă. Marile magazine din țară sunt în scădere de stocuri, după ce acestea au rămas cu rafturile goale. Cetățenii români au dat buzna în toate centrele comerciale. Asta s-a întâmplat după ce panica s-a instalat și în țara noastră. Bădescu menționează că în scurt timp stocurile din magazine vor fi refăcute, și că nu există motive de îngrijorare, potrivit informațiilor de la MEDIAFAX. „Suntem deja în comunicare cu cei care fac aprovizionarea şi nu avem motive să credem că aceste cereri nu vor fi onorate”, declară George Bădescu.

Românii cumpără în special produse neperisabile precum: conserve, batoane, sosuri conservate, paste, zahăr, cafea, sare, orez, alcool, unt de arahide, lapte praf, mălai și făină. Italienii au golit magazinele de produse alimentare și de igienă, după cum arată știrile apărute în ultima vreme despre evoluția epidemiei. Acest lucru a adus și la noi creșterea numărului de produse cerute de clienți, precum și majorarea cantităților. Deși România nu are nici un caz confirmat de Covid-19 în țară, cetățenii au început să își facă provizii.

Sursa foto: facebook