ROMANII BEAU CU 50% MAI MULT VIN DE SARBATORI. CE VIN PREFERA ROMANII

CONSUMUL de VIN creste cu peste 50% in perioada SARBATORILOR de IARNA fata de o luna normala, ROMANII preferand insa VINURILE ROSII in luna decembrie, cu toate ca de obicei aleg VINURILE ALBE, a declarat directorul general al Patronatului National al Viei si Vinului (PNVV), OVIDIU GHEORGHE la postul Romania Tv.

„In perioada SARBATORILOR de IARNA comertul cu vin creste cu peste 50% fata de o luna normala si in special creste consumul de VINURI ROSII, ROMANII alegand de obicei VINURILE ALBE, circa 60% din total vinuri. Desi nu exista studii de piata, consumul total de vin in decembrie este estimat la 50 de milioane de litri, insa numai 40% provine din piata fiscalizata”, a spus OVIDIU GHEORGHE pentru sursa citata.

Consumul anual de vin in ROMANIA este de 25 de litri pe cap de locuitor si reprezinta doar jumatate din consumul tarilor dezvoltate, care se ridica la peste 50 de litri/locuitor. De exemplu, in FRANTA se consuma 58 litri/cap de locuitor, iar in ITALIA 53 de litri/cap de locuitor.

Sursa foto: jurnalul