Românii care merg în Grecia trebuie să completeze acest formular! Unde îl găsesc și la ce întrebări trebuie să răspundă

Românii care vor merge în Grecia după data de 1 iulie vor trebui să completeze un formular, cu cel puțin 48 de ore înainte de a intra în această țară. Regula a fost stabilită de Guvernul de la Atena și este valabilă pentru absolut toți turiștii sau cetățenii care vor intra pe teritoriul elen după data menționată mai sus.

Formularul se completează pe site-ul travel.gov.gr. Pe acest site, turiștii vor răspunde la întrebări legate de date personale, țara de origine, modalitatea de transport până în Grecia, țările vizitate în ultimele 15 zile, durata sejurului și adresa la care vor sta.

Informațiile vor fi adunate într-o bază de date, iar fiecare turist va primi un cod de bare, care va fi verificat la punctele de frontieră, la intrarea în Grecia. Astfel, pe baza acestui cod, autoritățile din Grecia vor ști la sosire dacă un turist ar trebui să fie testat sau nu.

Începând cu data de 1 iulie, toate aeroporturile din Grecia vor fi redeschise pentru zborurile internaţionale, iar porturile din Patras şi Igoumenista vor primi din nou feriboturi provenite din Italia iar celelalte porturi din Grecia vor fi redeschise pentru navele de croazieră.

Sursa foto: BBC