ROMANII cheltuiesc din ce in ce mai multi bani pentru VACANTA

Potrivit unui studiu, 17 la suta dintre TURISTII ROMANI aloca 4.000 de lei pentru concediu, informeaza postul B1 TV. Suma este de peste trei ori mai mare decat acum 10 ani. De asemenea, numarul celor care nu pleaca in vacanta s-a redus la jumatate.

Cresterea dorintei de confort a marit BUGETUL pentru VACANTA ROMANILOR. Daca pana acum 10 ani, doar 5 % dintre ROMANI cheltuiau peste 4.000 de lei pentru concediu, in acest an nu mai putin de 17 procente au ales sa investeasca atatia bani.

Numarul celor care dau mai putini pe vacante s-a diminuat de asemenea. 11 la suta cheltuiesc sub 1.000 de lei fata de 34 de procente in 2005, in timp de 42 la suta dau pana in 2.000 de lei. De asemenea, numarul celor care nu pleaca nicaieri in vacante s-a redus la jumatate fata de acum 10 ani.

”Ca si acum zece ani, jumatate din populatie pleaca in vacante interne, dar turismul extern aproape s-a triplat; au crescut semnificativ si vacantele mixte. Unul din trei TURISTI ROMANI apeleaza la serviciile unei agentii de turism pentru a cumpara o vacanta. Avionul a devenit principalul mijloc de transport pentru vacanta. A disparut practic cererea pentru hotelurile de o stea si s-a triplat, in schimb, optiunea pentru 4 si 5 stele”, spune Adrian Voican de la Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism, unul dintre initiatorii studiului.

STUDIUL a fost realizat pe un esantion reprezentativ format din 560 de subiecti intervievati pe baza de chestionar, in perioada 10-25 mai 2015.

Sursa foto: turism.ro