Romanii cu CREDITE IN FRANCI ELVETIENI vor PROTESTA din nou in fata Parlamentului

Grupul Clientilor cu Credite in CHF va organiza luni si marti, in fata Parlamentului, doua actiuni de PROTEST, solicitand Guvernului, Camerei Deputatilor, Bancii Nationale si bancilor comerciale convertirea in lei a creditelor in valuta, respectiv a celor in franci, euro si dolari.

“Luni, 9 februarie, intre orele 12.00 si 15.00, vom organiza un miting de protest in fata Parlamentului, la intrarea in Parcul Izvor, pentru a cere Guvernului, Camerei Deputatilor, Bancii Nationale si bancilor comerciale convertirea in lei a creditelor in valuta, respectiv a celor in franci, euro si dolari. Marti, 10 februarie, va avea loc o noua actiune de protest, tot in fata Palatului Parlamentului, insa intre orele 14.00 si 17.00, pentru a ne suprapune cu sedinta Comisiei de buget, finante, in cadrul careia va fi audiata conducerea Bancii Nationale a Romaniei. De miercuri, 11 februarie, intentionam sa demaram o actiune de boicotare a activitatii sucursalelor bancilor din Romania, prin efectuarea de plati de numai un leu prin casierie. Pentru cele doua mitinguri, de luni si marti, am depus deja cerere de autorizare la Primaria Capitalei”, a declarat Daniel Teodorescu, membru al Grupului Clientilor cu Credite in CHF.

Citeste si: Protest in Piata Constitutiei al romanilor cu credite in franci

Grupul a organizat duminica, intre orele 12.00 si 14.30, un miting de PROTEST in Piata Constitutiei, solicitand Guvernului, Camerei Deputatilor, Bancii Nationale si bancilor comerciale convertirea in lei a creditelor in valuta, respectiv a celor in franci, euro si dolari.

La actiune au participat peste o mie de cetateni din Bucuresti, dar si din Galati, Braila si Calarasi, care au fluierat din vuvuzele, au scandat lozinci precum “Isarescu dictator, avocatul bancilor”, “Demisia”, “Hotii”, “Jos Isarescu” si au agitat pancarte pe care se putea citi “Nu vrem banii de la stat, vrem sistem reglementat”, “Conversia la cursul istoric plus 20%”, “Banca = camatar legalizat de BNR si de stat”.

Grupul Clientilor cu Credite in CHF a mai organizat, pe 25 ianaurie, un alt miting de PROTEST in Piata Constitutiei, avand acelasi scop, respectiv de a solicita autoritatilor convertirea in lei a creditelor in valuta.

Citeste si: ELVETIA ar putea intra in RECESIUNE

In data de 15 ianuarie, francul elvetian s-a apreciat puternic pe pietele internationale, castigand aproape 30 la suta in raport cu moneda euro, dupa ce Banca Nationala a Elvetiei a renuntat la pragul de 1,20 franci pentru un euro, pe care l-a practicat in ultimii trei ani.

Datele BNR arata ca in jur de 75.000 de romani sunt afectati de problemele generate de aprecierea francului elvetian, un sfert dintre debitorii in CHF avand credite sub 4.000 de franci si tot atatia, de peste 47.000 de franci. In privinta gradului de indatorare, clientii cu venituri de 700 de lei ajung la 184 la suta, iar cei cu venituri peste 7.000 de lei la 26 la suta.

Sursa foto: facebook.com