ROMANII din Diaspora i-au stricat directia “masinariei” lui Victor Ponta

Victor Ponta a uitat cand ii canta zilnic prohodul lui Traian Basescu. Acum mai are doar vreo doua saptamani pana la turul doi si exit-poll-urile primului tur de scrutin l-au cam speriat. Ce zicem noi speriat, caci daca ne uitam atenti la numaratoarea preliminara, “romanilor mandri ” de la PSD-UNPR-PC si un pic de UDMR le cam da cu rest.

“Masinaria” lui Dragnea nu a mai mers ca unsa pentru ca romanii din Diaspora i-au stricat directia. A incercat Victor Viorel sa o dreaga din vorbe si din lege, dar nu prea a mers. De ce? Nimic mai simplu, pentru ca legea il contrazice si il da in fapt pe mitomanul mistocar din Palatul Victoria.

“Organizarea in sectiile de vot apartine Biroului Electoral Central” iar guvernul “asigura doar conditiile. Va dau numarul AEP sa-i intrebati pe ei” s-a ratoit prim-ministrul chestionat de jurnalisti despre cozile interminabile de la sectiile de vot din strainatate.

CITESTE SI: ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. De ce se teme PONTA de ROMANII din DIASPORA 

Boss-ul de la PSD este insa contrazis de mai multe acte normative. In primul rand de legea 370/2004 pentru alegerea presedintelui Romaniei, care la art. 12 alin 3 precizeaza: “Organizarea si numerotarea sectiilor de votare din strainatate se stabilesc de catre ministrul afacerilor externe, prin ordin.” Cu alte cuvinte, responsabil este ministrul de externe, Titus Corlatean, si in al doilea rand guvernul condus de Victor Viorel insusi, mandretea de roman. 

Dar nu am terminat inca pentru ca la art. 66 alin 2 se precizeaza: “sediile birourilor electorale ale sectiilor de votare din strainatate se asigura de catre Ministerul Afacerilor Externe.” Asa ca, draga Victor Viorel legea te contrazice clar: nu BEC, nici AEP organizeaza sectiile de vot din strainatate, ci Ministerul Afacerilor Externe, deci Guvernul Romaniei, adica ai putea sa iti depui demisia si nu uita sa-i iei si pe Corlatean si Stanoevici.

Cat despre lipsa tipizatelor privind declaratiile pe proprie raspundere obligatorii pentru cei care au votat in afara domiciliului: legea prevede ca tot responsabilitatea Guvernului ar fi. HG 709/2014 prevede ca ele sunt tiparite de prefecti (n.red. reprezentantii Guvernului in teritoriu) si distribuite de primari catre presedintii sectiilor de votare.

In rest nu mai putem spune decat ca poate ora tarzie sau poate voturile din Diaspora l-or fi deranjat atat pe Victor Viorel. Dumnezeu stie sau poate Dragnea!

PS. Cele trei voturi cu care ai castigat alegerile organizate in Coreea de Nord se mai pun sau nu?

Sursa foto: realitatea.net