Romanii din DIASPORA se alatura protestelor din tara. Londra striga “Romania, trezeste-te!”

Romanii din strainatate sunt solidari cu protestatarii din tara. Vineri seara au loc manifestatii in mai multe orase din Italia, Spania, Marea Britanie si Grecia.

Impreuna pentru a sprijini curatarea tarii – este mesajul cu care mii de romani din Italia, zona Torino, au iesit in aceasta seara la un miting in fata Consulatului general.

Cateva sute de romani din Londra au scandat vineri seara in fata consulatului roman “Romania, trezeste-te”. Manifestantii au aprins lumanari si au depus flori in memoria victimelor de la Colectiv.

La Torino au loc doua mitinguri: vineri si duminica, potrivit Stiri.TVR.ro. Initiativa apartine unor grupuri de tineri, care s-au mobilizat pe retelele de socializare. Cu steaguri, pancarte si lumanari, marsaluiesc, pasnic, in jurul Consulatului.

Prima manifestatie din Spania organizata in semn de solidaritate cu cei de acasa are loc la Madrid, in fata ambasadei Romaniei. Mitinguri sunt si la Barcelona si Sevilla, la consulatele romanesti.

Solidaritate si la Atena: la initiativa Comunitatii Romane Sfantul Stefan Cel Mare, romanii au venit la ambasada cu flori si lumanari. Ei se plang, insa, ca, in fata ambasadei, au fost lasati doar o jumatate de ora.

“Cel mai profund mesaj din Londra din aceasta seara”, a scris Stefan Franio pe MartorOcular:

Sursa foto: realitatea