ROMANII DIN DIASPORA strang MEDICAMENTE pentru RANITII DE LA COLECTIV

Federatia asociatiilor de romani din Europa (FADERE) a inceput, vineri, o CAMPANIE DE STRANGERE DE MEDICAMENTE ce vor fi trimise spitalelor din tara care TRATEAZA PACIENTI RANITI IN CLUBUL COLECTIV, se arata intr-un comunicat transmis de FADERE.

Federatia a primit, joi, din partea MINISTERULUI SANATATII, o lista cu MEDICAMENTE SI CONSUMABILE de care spitalele din Romania ar avea nevoie pentru TRATAREA PACIENTILOR AFECTATI de incendiul din 30 octombrie.

Romanii din Spania vor avea la dispozitie lista cu care se vor prezenta la farmacii pentru a gasi medicamente similare. De asemenea, FADERE furnizeaza si o lista cu locurile unde pot fi stranse aceste medicamente. Saptamanal, ele vor fi trimise in tara, acolo unde este nevoie.

CITESTE SI: TRAGEDIA DE LA COLECTIV. SITUATIA RANITILOR DIN SPITALELE BUCURESTENE

“In mod sigur, si de aceasta data, romanii din diaspora vor da dovada de solidaritate cu cei din tara, asa cum au facut-o de nenumarate ori si vor cumpara aceste medicamente care vor ajuta la salvarea vietilor celor raniti in aceasta tragedie”, a declarat presedintele FADERE, Daniel Tecu, potrivit comunicatului.

Pe lista figureaza 55 de medicamente, printre care: Addamel, Clexane, Colistin, Diazepam, burete cu clorhexin pentru spalarea pacientilor, morfina, noradrenalina, Paracetamol, Ranitidina, solutii de vitamine.

Medicamentele se vor strange la 22 de adrese din orasele: Madrid, Coslada, Alcala, Calatayud, Zaragoza, Lerida, Barcelona, Almonte, Huelva, Palos de la Frontera, Sevilla, Tomelloso, Alcazar, Tarancon, Granada, Malaga, Almeria, Elche, Valencia, Cordoba si Arganda. Campania se realizeaza cu sprijinul firmelor romanesti Lider Romproduct Activ si Tabita Tour.

Sursa foto: evz