ROMANII din regiunea ucraineana CERNAUTI avertizati: Mergeti la RAZBOI sau plecati!

ROMAN VANZURIAK, guvernatorul regiunii CERNAUTI, le-a cerut ROMANILOR care PROTESTEAZA fata de mobilizarea pentru razboi sa deblocheze drumurile, avertizand ca ordinea in care se va face mobilizarea nu va fi influentata la presiunea strazii. Vanzuriak i-a acuzat pe protestatari ca militeaza impotriva integritatii UCRAINA si i-a sfatuit sa plece din tara daca nu vor sa mearga la RAZBOI, informeaza Adevarul citand presa locala.

„Toti cei care blocheaza drumurile ar trebui sa inteleaga ca DECIZIILE de MOBILIZARE in fiecare localitate din Bucovina vor fi luate dupa aceeasi regula. Nimeni nu va face exceptie, iar ordinea de mobilizare in armata nu va fi modificata prin mitinguri si blocarea drumurilor”, a spus ROMAN VANZURIAK.

CITESTE SI: UCRAINA: Separatistii au furat un TANC si doua TUNURI dintr-un muzeu

Guvernatorul CERNAUTIULUI le-a cerut protestatarilor sa desemneze reprezentanti care sa NEGOCIEZE cu administratia regionala. „Va rog sa deblocati drumurile si sa purtam un dialog constructiv. La rezultate vom ajunge doar in urma NEGOCIERILORcu grupuri de initiativa, pe problemele care tin de competenta administratiei regionale”, a mai mentionat ROMAN VANZURIAK.

Seful administratiei regionale de stat CERNAUTI i-a acuzat pe etnicii ROMANI din regiune ca prin refuzul inrolarii in armata se pronunta impotriva integritatii statului si i-a indemnat sa paraseasca tara.

Unii dintre cei care au reactionat la mesajul publicat de VANZURIAK au cerut ca autoritatile ucrainene sa le dea un ultimatum etnicilor ROMANI din regiunea CERNAUTI care au dobandit si PASAPORT ROMANESC: sa-si aleaga tara in care vor sa locuiasca si sa renunte fie la cetateania ucraineana, fie la cea romaneasca.

CITESTE SI: UCRAINA: Casa unui primar, lovita cu o RACHETA ANTITANC

“In presa ucraineana si in retelele sociale ROMANII deja sunt acuzati de SEPARATISM si sunt declarati coloana a 5-a in regiune, cu toata ca la PROTEST au iesit si locuitorii satelor ucrainene, precum Mamaivti din raionul Kitmani si multe alte sate din raionul Sochireni, precum Bilousivka, Lomacinti, Mihalkove, Serbiciani, Kormani, Romankivti”, transmite chernivtsinews.com.

Sursa foto: adevarul.ro