Romanii din strainatate ies in STRADA pentru DREPTUL LA VOT. UPDATE

Romanii din strainatate vor iesi duminica in STRADA pentru a-si cere DREPTUL LA VOT, fiind asteptate manifestatii pro-democratie in Londra, Paris, Berlin, Munchen, Madrid, Dublin si Viena.

UPDATE 20.57: Cateva sute de romani au protestat duminica si la Paris, Londra, Dublin si Viena pentru organizarea de alegeri libere si cresterea numarului de sectii de votare in turul doi al alegerilor prezidentiale. Oamenii au venit la protestul din centrul Parisului cu steaguri ale Romaniei si au scandat “De 25 de ani/Suntem tot huligani!”. La Londra, cateva zeci de romani au organizat o manifestatie in fata ambasadei Romaniei. Proteste similare au avut loc si in fata ambasadei Romaniei la Viena si la Dublin.

Protestatarii solicita Ministerului Afacerilor Externe sa deschida mai multe sectii de votare in strainatate, dupa ce la primul tur al alegerilor prezidentiale mii de romani nu si-au putut exercita dreptul constitutional din cauza organizarii defectuoase.

Citeste si: FADERE ii cheama pe romanii din strainatate la MANIFESTATII in fata AMBASADELOR Romaniei

Astfel, din cauza numarului mic de sectii de vot, precum si a personalului redus din comisiile electorale, pe 2 noiembrie, la primul tur al scrutinului, s-au format cozi imense in fata sectiilor gazduite de reprezentantele diplomatice ale Romaniei.

Ministrul Aferilor Externe, TITUS CORLATEAN, a promis ca situatia nu se va repeta in turul doi al prezidentialelor, insa masurile anuntate de MAE nu i-au convins pe romanii din strainatate.

Citeste si: MAE a transmis BES propunerile de PERSONAL pentru COMPLETAREA birourilor sectiilor de votare din strainatate

Sursa foto: romaniacurata.ro