ROMANII DIN STRAINATATE ii raspund premierului: VICTOR PONTA nu a invatat NIMIC din votul din 16 noiembrie

Federatia Asociatiilor de Romani din Europa (FADERE) considera ca afirmatiile lui VICTOR PONTA referitoare impozitarea romanilor din strainatate arata ca premierul nu a invatat NIMIC din votul din 16 noiembrie.

“Nici dupa ce romanii din diaspora l-au sanctionat pe Victor Ponta prin votul din 16 noiembrie, acesta nu a invatat nimic. Premierul continua sa faca declaratii impotriva acestora. Ultima, cea din cursul zilei de ieri (joi – n.r.) arata inca o data felul stramb in care vede relatia cu cetatenii din afara granitelor”, se arata intr-un comunicat remis vineri presei de FADERE.

“Despre cine vorbeste domnul Ponta? Cine sunt oamenii din diaspora? Pe cine doreste premierul Romaniei sa impoziteze? Cei care au plecat din tara lor draga impinsi de lipsa locurilor de munca, lasand in urma prieteni dragi, parinti sau chiar copii; cei plecati pentru ca in tara lor politicienii au fost mai atenti sa-si umple buzunarele decat sa creeze locuri de munca; cei plecati sa stranga un ban, pe care de cele mai multe ori il trimit in tara la copii, parinti, sau rude, pentru ca acestia sa aiba un trai mai decent”, se mai arata in text. 

Citeste si: Victor Ponta vrea sa impoziteze romanii din Diaspora “macar cu 10 euro pe luna”

Potrivit FADERE, in ciuda faptului ca a locuit pentru scurt timp in diaspora, VICTOR PONTA nu a inteles nimic din “drama” pe care o traiesc romanii din afara granitelor. In opinia organizatiei, acest lucru este evident si prin lipsa de reactie la toate demersurile facute din partea FADERE si a altor asociatii pentru rezolvarea unora dintre problemele cu care se confrunta romanii din strainatate. 

“Tot asteptam ca Guvernul Romaniei sa repatrieze romanii decedati care zac prin frigiderele altor tari; tot asteptam sa se reduca taxele consulare; asteptam ca intr-o zi Romania sa fie pregatita sa-i primeasca pe cei care doresc sa se intoarca acasa, iar profesorii si medicii sa nu mai paraseasca tara. Si in schimb la ce se gandesc politicienii nostri? Cum sa bage mana in buzunarul romanilor din diaspora si sa le mai scoata 10 euro pe luna.  Semanati perfect cu acei romani care ne fac de rusine prin orasele Europei, care stau cu mana-ntinsa, cersind mila trecatorilor. Am vrea sa va intrebam si noi: Asteptati cei 10 euro de la toti romanii din diaspora sau doar de la cei carora le-ati permis sa voteze?”, se mai spune in comunicat.

FADERE ii solicita lui VICTOR PONTA sa se ocupe de “problemele” reale ale Romaniei. “Ocupati-va de probelmele reale ale romanilor din tara si din strainatate! Faceti ceva si pentru cel mai mare investitor pentru Romania: diaspora romana, care trimite in Romania mai mult de 5 miliarde de euro annual”, se spune in comunicat.

Citeste si: ROVANA PLUMB: 4,7 MILIOANE de romani sunt in SARACIE RELATIVA; fenomenul trebuie inclus in STRATEGIA DE SECURITATE

“Poate ca ar trebui sa scadeti din aroganta dumneavoastra si sa incepeti sa tineti cont si de petitiile si de cererile noastre. Daca ati fi tinut cont de scrisoarea pe care FADERE v-a trimis-o pe 21 septembrie 2014, in care va arata foarte clar cate si unde trebuie instalate sectiile de vot in diaspora, la aceata ora erati presedinte al Romaniei”, a declarat presedintele FADERE, Daniel Tecu.

Premierul Victor Ponta a afirmat joi ca o contributie de doar zece euro a celor trei milioane de romani care se afla in afara granitelor ar fi benefica pentru sistemul social din Romania.

“Avem o realitate, trei milioane din populatia dinamica cu capacitate de munca din Romania sunt in afara tarii si nu platesc niciun leu la sistemul social. Stiu, se spune ca trimit bani acasa, dar nu-i trimit la scoli, la spitale, la drumuri, la pensii sau la somaj. Ii trimit pe cai private, foarte bine acest lucru. Dar ganditi-va, daca cei trei milioane ar cotiza cu zece euro pe luna la bugetul social al Romaniei, ar fi o contributie pe care am simti-o. Deci, e o problema si cred ca cresterea numarului de contribuabili este singura solutie sustenabila pe termen lung”, a spus premierul.

Sursa foto: incomod-media.ro