ROMANII din Ucraina, PROTESTE impotriva RAZBOIULUI

ROMANII DIN UCRAINA nu vor RAZBOI si nici sa lupte pentru altii! Pentru a-si face auzita vocea, acestia au blocat drumul de frontiera Cernauti-Suceava.

ROMANII DIN UCRAINA protesteaza astfel fata de mobilizarea generala ordonata de autoritatile de la Kiev, informeaza realitatea.net.

Citeste si: UCRAINA: MILITARII UCRAINENI RANITI IN CONFLICT AR PUTEA FI TRATATI IN SPITALELE ROMANESTI

ROMANII DIN UCRAINA nu doresc sa fie inrolati si antrenati intr-un RAZBOI RUSO-UCRAINEAN, pentru ei strain, iar femeile nu vor ca fiii si barbatii lor sa fie inrolati in armata. In satul Voloca din regiunea Cernauti, unde populatia e majoritar ROMANA, au fost trimise 50 de scrisori de mobilizare.

“Noi nu ne-am crescut copiii ca sa mearga la RAZBOI, ci sa traiasca in pace”.  Doar politistul din comuna a indraznit sa dea piept cu manifestantii.

“Sper ca oamenii sa fie auziti. E de inteles ca nimeni nu vrea sa se duca in zona unde au loc confruntari. Sa vedem cum o sa reactioneze Rada si presedintele”, a spus un politist.

Potrivit sursei citate, oamenii au decis sa inainteze si o PETITIE catre administratia regionala de la Cernauti in care sa ceara renuntarea la ordinul de mobilizare generala.

Citeste si: UCRAINA: KIEV-UL SUSTINE CA CELE DOUA AVIOANE DE VANATOARE AU FOST DOBORATE CU RACHETE LANSATE DIN RUSIA

Ministerul Afacerilor Externe de la Bucuresti a emis o AVERTIZARE DE CALATORIE in zona si recomanda romanilor sa manifeste prudenta in privinta deplasarilor in UCRAINA.

Sursa foto: realitatea.net