Romanii au iesit din nou in strada! Zeci de mii de oameni protesteaza in tara si diaspora impotriva Guvernului si a PSD

Noile balbe ale guvernantilor si masurile anuntate in ultima vreme de Executiv i-au adus pe romani la capatul rabdarii. Proiectul de modificare al Legilor Justitiei si masurile fiscale anuntate recent sunt doar doua dintre motivele pentru noile proteste.

UPDATE: Potrivit numaratorii realizate, la ora 20.00, de reporterul HotNews.ro la marsul din Capitala participa circa 20.000 de oameni. Coloana se intinde pe bulevardul Magheru de la Romana pana la Universitate, pe jumatate de carosabil. La mars participa si Dacian Ciolos si Vlad Voiculescu, membri ai Platformei Romania 100. Se scandeaza “Nu vrem sa fim condusi de hoti / Ne-am saturat cat ne-ati furat”.

Peste 4.000 de clujeni au iesit duminica seara la protest impotriva PSD. Ei s-au strans in Piata Unirii si acum au inceput sa marsaluiasca din centru spre cartierul Marasti, transmite Actual de Cluj. Ei striga “PSD, ciuma rosie” si “Dragnea, nu uita, asteptam si cartea ta!”.

Mii de timisoreni protesteaza duminica seara in Piata Operei, in centrul orasului, fata de masacrarea legilor anticoruptiei. Protestul din orasul Revolutiei e transmis live pe Facebook. Timisorenii au iesit in piata cu steaguri si canta la unison cantece de protest.

Protest si la in capitala Frantei impotriva legilor care vor sa stopeze lupta anti-coruptie. Mai multi romania s-au strans duminica dupa-amiaza in fata Ambasadei Romaniei din Paris cu pancarte de protest si desene. Romanii au arborat mesaje in limbile romana, franceza si engleza:

“Munceam si ne-ati deranjat / Oricum nu trimitem noi cat furati voi!”
“Nu vand viitorul nepotilor pentru punctul de pensie”

“Europe stand up with us to defend Justice”
“C’est si grave que meme les introverts sont sortis.

Peste 2.000 de oameni la Iasi, au fost la sediul PSD. Peste 500 de protestatari si la Constanta, transmite hotnews.ro. Au plecat din fata Prefecturii pe traseul cunoscut. Striga Jos coruptii si PSD, ciuma rosie! Sunt si protestatari cu copii. Su nt insotiti de doua dube ale jandarmeriei.

Peste 200 de protestatari si la Bacau, transmite Gabriel Pop. La Ploiesti, peste 500 de oameni au fost in fata la PSD unde au strigat Hotii, hotii!

Peste 2.000 de protestatari si in Sibiu, transmite Agerpres. Oamenii s-au încolonat și merg pe principala pietonală din oraș, pe Nicolae Bălcescu, scandând “DNA să vină să vă ia!”, “PSD, ciuma roșie”, “Justiție, nu corupție”. Sute de oameni au iesit la protest si in centrul Ploiestiului: Nu vrem sa fim o natie de hoti!

STIRE INITIALA

Mii de oameni se pregatesc sa iasa duminica in strada in Capitala, dar si in tara si diaspora, anunta Ziare.com. In Capitala, vineri la amiaza 7.600 de oameni anuntasera ca vor participa la Marsul – NU vrem sa fim o natie de hoti! Si 33.000 de oameni s-au aratat interesati. Oamenii se vor strange la ora 18:00 in Piata Victoriei.

Asociatia Bucuresti fara ei a anuntat ca in timpul protestului din Bucuresti se vor strange semnaturi pentru demiterea Gabrielei Firea si a primarilor de sector. La Cluj Napoca se anunta un Mars pentru Justitie, iar protestatarii se vor strange in Piata Unirii, de la 18.00. De la ora 19:00 vor iesi si cei din Timisoara la protest, in Piata Victoriei.

Iata la ce ore si unde se vor mai organiza proteste:

Galati – 18:00 – Prefectura Galati

Alba Iulia – 18:00 – Prefectura Alba Iulia

Arad – 18:00 – Primaria Arad

Targu Mures – 18:00 – Prefectura Mures

Iasi – 19:00 – Piata Unirii

Sibiu – 18:00 – Piata Mare

Constanta – 19:30 – Prefectura Constanta

Suceava – 18:00 – Primaria Suceava

Radauti – 18:00 – Primaria Radauti

Oradea – 18:00- Piata Unirii

Craiova – 17:00 – Piata Mihai Viteazul

Brasov – 18:00 – Prefectura Brasov

Targu Ocna – 18:00 – Primaria Targu Ocna

Ploiesti – 18:00 – La ceas
Bacau – 18:00 Prefectura

Baia Mare – 18:00 – Piata Revolutiei

Romanii din diaspora protesteaza dupa cum urmeaza:

Zurich – 19:00

Paris – 15:00 – Ambasada Romaniei

Berlin – 17:00 – Ambasada Romaniei

Londra – 16:00 – Institutul Cultural Roman

Milano

Birmingham – 17:00

Munchen – 19:00.

Sursa foto: realitatea