ROMANII nu dau doi bani pe ASIGURARILE de CALATORIE

ROMANII sunt pasionati de turism si de calatoriile in strainatate, insa cand vine vorba de ASIGURARILE de CALATORIE, acestia nu dau doi bani pe ele. Astfel, doar 5% dintre ROMANII care cumpara on-line bilete de avion pentru plecari in strainatate isi fac si ASIGURARE de CALATORIE, evitand astfel riscul ca pentru o singura zi de spitalizare, in cazul unei boli sau accident sa plateasca cel putin cateva sute de euro, informeaza portalul de turism Vola.ro.

Procentul celor care cumpara bilete de avion on-line si achizitioneaza si o ASIGURARE de CALATORIE (asigurare de sanatate sau pentru pierderea bagajului) s-a mentinut constant in ultimii ani potrivit sursei citate. In schimb, numarul persoanelor care cumpara biletul de avion off-line (apeland la un agent de turism) si se decid si pentru o ASIGURARE de CALATORIE este in crestere, aproximativ 35% dintre acestia alegand ASIGURAREA.

Citeste si: Romanii se imbulzesc de Paste pe plajele din Bulgaria! 

“Daca in anul 2012, procentul mediu al celor care alegeau o ASIGURARE de CALATORIE era de aproximativ 16%, in 2013 a evoluat la aproximativ 20%, iar spre sfarsitul anului 2013 si inceputul lui 2014, ASIGURARILE au fost cumparate de aproximativ 35% dintre cei care au achizitionat biletul din agentie. In luna februarie a acestui an am atins chiar un record, rata de conversie pentru ASIGURARILE off-line fiind de peste 40%”, a declarat luni intr-un comunicat remis Mediafax de Alina Dumitrescu, directorul vola.ro.

Sursa foto: business24.ro