Romanii se imbulzesc de Paste pe plajele din Bulgaria!

BULGARIA: Riscul de contaminare cu hepatita A este limitat doar la statiunea Varna, sustine MAE

Romanii raman fideli litoralului bulgar! In perioada Pastelui, hotelierii de la sud de Dunare asteapta peste 15 000 romani, mai ales in partea de nord a litoralului din tara vecina.

Statiunile SPA Velingrad, Hisar, Devin, Pomorie si Kiustendil sunt preferatele romanilor. Aici,  “locurile sunt rezervate pentru Pasti inca de acum doua-trei luni”, a declarat Blagoi Raghin, presedintele asociatiei proprietarilor de hoteluri si restaurante din Bulgaria, pentru cotidianul Novinar.

Preturile din statiunile bulgaresti vor ramane la nivelul de anul trecut, a mai anuntat acesta. Exista un interes mare si pentru pensiunile si hotelurile de familie din Ribarita, Teteven, Elena, Cepelare si satele din muntii Rodopi.

Raghin are o noua viziune in ceea ce priveste exploatarea litoralului bulgaresc: “Bulgaria trebuie sa importe forta de munca din Ucraina si Republica Moldova, unde exista comunitati de etnici bulgari, deoarece se confrunta cu un deficit de personal in turism. Am intrat in UE putin nepregatiti si acum platim pretul pentru ca multi dintre angajatii calificati din domeniul turismului au plecat in strainatate. Bulgarii care au plecat peste hotare sunt bine calificati si ocupa de obicei posturi de conducere la hoteluri si restaurant”, a explicat acesta.

 Citeste si: STATIUNEA MAMAIA – Nu ai vazut-o asa niciodata! GALERIE FOTO