ROMANUL SUSPECTAT DE EBOLA A FOST IN CONCEDIU LA VAMA VECHE

BARBATUL suspect de EBOLA le-a spus, duminica, medicilor din Ploiesti ca, dupa intoarcerea din NIGERIA, a fost in VACANTAla VAMA VECHE si ca a inceput sa se simta rau in urma cu trei zile, conform Mediafax.

Potrivit unor surse medicale, barbatul de 51 ani suspect de EBOLA s-a prezentat, duminica dimineata, la Spitalul de Boli Infectioase din Ploiesti, unde, in prima faza, nu a spus ca a fost in Nigeria, ci doar ca a fost in vacanta la Vama Veche si ca in urma cu trei zile a inceput sa se simta rau si sa aiba scaune cu sange.

De la Spitalul de Boli Infectioase a fost indrumat catre Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti, unde le-a spus medicilor ca a fost plecat cateva luni in Nigeria, au precizat sursele citate.

CITESTE SI: SUSPECT de EBOLA in ROMANIA: Un barbat suspectat de infectare a fost internat la MATEI BALS

Contactat telefonic, managerul Spitalului de Boli Infectioase, Catalin Visean, a declarat ca barbatul a intrat in camera de primiri urgente a spitalului si nu a luat contact cu niciun alt pacient. Acesta a spus ca desi boala nu a fost confirmata, in conditiile in care cazul pacientului este unul “deosebit”, spitalul a intrat in carantina.

CITESTE SI: EBOLA: Tot ceea ce trebuie sa stii despre VIRUSUL care face RAVAGII in vestul AFRICII 

“Cel putin in cursul zilei de astazi (duminica – n.r.) nu va fi permis accesul vizitatorilor in spital. Noi am dezinfectat imediat spatiul in care pacientul a fost primit si acesta nu a intrat in contact cu alti bolnavi, insa este o masura de precautie”, a spus managerul Spitalului de Boli Infectioase din Ploiesti.

Sursa foto: realitatea.net