ROMATSA a nesocotit solicitarile venite din partea Ministerului Transporturilor

ROMATSA a nesocotit solicitarile venite din partea Ministerului Transporturilor cu privire la anumite schimbari care ar fi trebuit sa fie facute in cadrul institutiei. Mai precis este vorba de faptul ca seful Romatsa Aleodor Francu si directorul operational Bogdan Donciu au demisionat in urma tragediei aviatice din Muntii Apuseni, insa nu au parasit institutia, cei doi avand in prezent tot functii de conducere.

Astfel, Aleodor Francu este acum sef al Directiei de Dezvoltare, in timp ce Bogdan Stanciu a ajuns la conducerea ATM (Managementul Traficului Aerian), transmite Digi24.

Numirea lor la sefia celor doua departamente a fost supusa votului in Consiliul de administratie al ROMATSA, care este condus de secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Cristian Ghibu. De asemenea, mutarile au fost aprobate de catre directorul general al ROMATSA, interimar in acest caz, Valentin Cimpuieru.

Citeste si: Tragedia aviatica Apuseni: Seful Directiei Aviatiei Civile, principalul vinovat in acest caz

Francu si Donciu si-au dat demisia pe 22 ianuarie, dupa ce premierul Victor Ponta a cerut inlocuirea acestora din functie, la doua zile dupa producerea accidentului aviatic din Apuseni.

„In urma raportului prezentat de Primul Ministru s-a solicitat Consiliului de Administratie al RA ROMATSA demiterea celor doi directori Dl. Aleodor Francu – Director General și Dl. Bogdan Donciu – Director Adjunct Operational. RA ROMATSA se afla sub incidenta OUG 109/2011, motiv pentru care Ministerul Transporturilor nu poate interveni in structura manageriala a companiei, aceasta atributie ii revine exclusiv Consiliului de Administratie.

Mai mult decat atat, MT nu a fost informat de catre Consiliul de Administratie cu privire la modificarile aduse in organigrama”, se arata intr-un comunicat de presa remis Mondo News de MT.

 “Am solicitat Consiliului de Administratie al Romatsa un punct de vedere cu privire la aceste schimbari care nu ne-au fost comunicate”, a declarat Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu.

Sursa foto: realitatea.net