ROMEO STAVARACHE a fost TRANSFERAT din arestul Politiei la PENITENCIAR

Primarul municipiului Bacau, ROMEO STAVARACHE, a fost TRANSFERAT din arestul Politiei Judetene la PENITENCIARUL BACAU, odata cu incheierea urmaririi penale si trimiterea in judecata in dosarul in care este acuzat de procurorii DNA de cinci infractiuni de luare de mita, in suma de 2,3 milioane lei.

Trimis in judecata de catre procurorii DNA pentru presupuse fapte de coruptie in calitate de primar al municipiului Bacau, ROMEO STAVARACHE a ajuns in custodia PENITENCIARULUI BACAU, prin TRANSFER din arestul Politiei Judetene.

Alaturi de edilul bacauan au fost TRANSFERATI in PENITENCIARUL BACAU si cei doi oameni de afaceri arestati preventiv pe 1 iulie 2014, conform procedurilor legale.

In fapt, autoritatile judiciare au decis mutarea celor trei bacauani odata cu incheierea urmaririi penale in dosarul in care sunt acuzati de fapte de coruptie si trimiterea acestora in judecata. Atat Stavareche, cat si cei doi oameni de afaceri vor ramane inchisi in PENITENCIARUL BACAU cel putin pana la sfarsitul acestei saptamani, cand se va judeca contestatia la masura prelungirii arestului preventiv cu un al doilea mandat de 30 de zile, dispusa in urma cu o saptamana, potrivit Mediafax.

Citeste si: ROMEO STAVARACHE ramane in AREST PREVENTIV

In 1 iulie, primarul Bacaului, ROMEO STAVARACHE, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, de Curtea de Apel Bacau, dupa ce procurorii DNA solicitasera acest lucru intrucat edilul a luat legatura cu ceilalti inculpati din dosar, in conditiile in care era cercetat sub control judiciar. Masura a fost contestata de edilul bacauan la Inalta Curte de Casatie si Justitie, insa instanta a respins cererea, printr-o hotarare definitiva. Starea de arest preventiv i-a fost prelungita, la sfarsitul lui iulie, cu inca un mandat de 30 de zile, masura contestata la Inalta Curte de Casatie si Justitie si care se va judeca pe 8 august.

Directia Nationala Anticoruptie a dispus trimiterea in judecata, pe 25 iulie, a edilului din Bacau pentru cinci infractiuni de luare de mita comise in perioada 2008-2011, suma totala pe care ar fi primit-o edilul bacauan ridicandu-se la peste 2,3 milioane de lei.

Citeste si: STENOGRAME din dosarul in care este judecat ROMEO STAVARACHE

In acelasi dosar, au mai fost trimisi in judecata de catre procurorii DNA oamenii de afaceri Costel Casuneanu, Liviu Vasile Cenusa si Liviu Goian, precum si directorul Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Est, Constantin Apostol.

Potrivit procurorilor DNA, in perioada 2008 – 2011 Romeo Stavarache a pretins si primit, direct sau prin intermediul celorlalti inculpati, de la patru oameni de afaceri, mai multe sume de bani.