ROMEO STAVARACHE, in continuare in AREST PREVENTIV

Primarul suspendat al Bacaului, Romeo Stavarache, ramane in AREST PREVENTIV dupa ce judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie i-au respins miercuri contestatia.

Tot in AREST PREVENTIV raman si oamenii de afaceri Liviu Goian si Liviu Cenusa, decizia instantei fiind definitiva.

Cei trei au fost arestati pe 1 iulie, in urma unei decizii luate de Curtea de Apel Bacau, fiind acuzati ca au incalcat interdictiile impuse de instanta la luarea masurii controlului judiciar, intr-un dosar in care sunt cercetati pentru coruptie.

Citeste si: ROMEO STAVARACHE a fost SUSPENDAT DIN FUNCTIE de prefectul judetului Bacau

Printre aceste interdictii era si aceea ca nu au voie sa comunice direct sau indirect atat intre ei, cat si cu ceilalti inculpati sau martori din dosar.

Pe 26 iunie, Romeo Stavarache, Liviu Cenusa si Liviu Goian au parasit impreuna cu un autoturism sediul politiei municipale din Bacau si s-au deplasat la locuinta primarului, astfel incat DNA a solicitat instantei ca sa fie arestati preventiv, cerere admisa de judecatori.

Citeste si: Cine a preluat atributiile primarului de Bacau, ROMEO STAVARACHE, suspendat din functie

Potrivit DNA, in perioada 2008 — 2011, Romeo Stavarache, direct sau prin intermediul celorlalti doi inculpati, a pretins si primit de la patru oameni de afaceri mai multe sume de bani.