Romeo Stavarache, primarul suspendat al Bacaului, ramane in arest la domiciliu

Primarul suspendat de Bacau, Romeo Stavarache, ramane in arest la domiciliu cel putin pana in data de 31 decembrie, dupa ce inalta Curte de Casatie si Justitie a validat, vineri, o decizie asemanatoare luata pe 26 noiembrie de Curtea de Apel Bacau, informeaza agentiile de presa.

Curtea de Apel respinsese atunci contestatia fata masura preventiva dispusa in urma cu peste trei luni in dosarul de coruptie in care Stavarache este judecat impreuna cu oamenii de afaceri Liviu Goian si Liviu Cenusa.

Decizia inaltei Curti de Casatie si Justitie este definitiva.

CITESTE SI: DEPUTATUL IOAN ADAM ramane in AREST PREVENTIV – decizia este DEFINITIVA 

Romeo Stavarache este arestat la domiciliu din 3 septembrie, iar din 1 iulie si pana la respectiva data a fost in arest preventiv fiind acuzat de luare de mita.

In acelasi dosar, dar in stare de libertate, au fost trimisi in judecata de procurorii DNA si Constantin Apostol, directorul general al Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord Est, precum si omul de afaceri Costel Casuneanu, pentru complicitate la luare si, respectiv, dare de mita.

In rechizitoriul procurorilor DNA se reliefa faptul ca in perioada 2008 — 2011, edilul sef suspendat Romeo Stavarache, direct sau prin intermediul celorlalti inculpati, ar fi pretins si primit de la patru oameni de afaceri bacauani mai multe sume de bani.