Romeo Stavarache, primarul suspendat al municipiului Bacau, pus sub control judiciar

Primarul suspendat al municipiului Bacau, Romeo Stavarache, si omul de afaceri Liviu Goian, plasati in arest la domiciliu intr-un dosar de coruptie, vor fi cercetati sub control judiciar, a hotarât, marti, instanta suprema. Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie este definitiva.

Romeo Stavarache a fost arestat la domiciliu in 3 septembrie, iar din 1 iulie 2014 si pâna atunci a fost in arest preventiv.

Tot in 3 septembrie anul trecut ICCJ a stabilit si ca ceilalti doi inculpati din dosar, Liviu Goian si Liviu Vasile Cenusa, sa fie judecati in stare de arest la domiciliu.

La sfarsitul lunii noiembrie, Stavarache a ajuns la spital, unde i-a fost montat un dispozitiv pentru monitorizarea tensiunii arteriale, dupa ce a acuzat probleme cardiace. inainte, primarul bacauan a primit acceptul Curtii de Apel Bacau de a-si parasi locuinta.

Citeste si: ROMEO STAVARACHE ramane in AREST LA DOMICILIU

La 25 iulie, DNA a dispus trimiterea in judecata a primarului din Bacau, pentru cinci infractiuni de luare de mita comise in perioada 2008 – 2011, suma totala pe care ar fi primit-o edilul ridicându-se la peste 2,3 milioane de lei.

In acelasi dosar, sunt judecati oamenii de afaceri Costel Casuneanu, Liviu Vasile Cenusa si Liviu Goian, precum si directorul Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Est, Constantin Apostol.

Potrivit procurorilor DNA, in perioada 2008 – 2011, Romeo Stavarache a pretins si primit, direct sau prin intermediul celorlalti inculpati, de la patru oameni de afaceri, mai multe sume de bani. Procurorii anticoruptie mai spun ca toate sumele de bani au fost primite de catre Stavarache prin intermediul mai multor societati comerciale si asociatii sportive, administrate de Liviu Goian, Liviu Vasile Cenusa si Constantin Apostol.

In acest dosar s-a dispus instituirea sechestrului pe mai multe bunuri ale lui Stavarache: un teren compus din trei loturi si patru corpuri de cladire, pâna la concurenta sumei de 2.390.459 de lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Bacau.