Romii vor avea o MONEDA PROPRIE virtuala, echivalenta cu un euro

Autointitulatul rege al romilor de pretutindeni, Dorin Cioaba, proaspat ales presedinte al Uniunii Internationale a Romilor (IRU), a declarat miercuri ca romii din 37 de tari, de pe trei continente – Europa, Australia, America – vor avea PROPRIA MONEDA VIRTUALA, numita “lov” de la “lovele”, care va echivala, pentru inceput, cu un euro, potrivit Agerpres.

“Vom pleca de la paritatea un lov — un euro si vom vedea daca pe urma va scadea sau va creste. Oricum, intre romii nostri au loc tranzactii cu acele monede de aur care se cheama galbeni. Un galben e 500 de euro. Noi lansam NOUA MONEDA VIRTUALA pentru viitor. IRU a trecut pe alt palier, recunoasterea internationala. Daca avem un nou guvern, trebuie sa avem si o noua moneda”, a explicat Cioaba.

Citeste si: PMP vrea un parteneriat cu rromii. Udrea: Am avut discutii cu Cioaba

Cioaba spune ca noua moneda virtuala va intra in circulatie dupa ce romii vor reusi sa fie recunoscuti ca “o natiune fara teritoriu”.

Pana a avea o MONEDA VIRTUALA PROPRIE, romii din IRU si-au propus sa aiba propriul Guvern, format din premier si 12 ministri. Deocamdata, nu sunt ocupate toate portofoliile, se mai cauta spre exemplu ministru de Interne al romilor, care va trebui sa fie, printre altele, absolvent de Drept.

Citeste si: Decizie a Staborului din Sibiu: Casatoriile in familiile de romi se vor face de la 16 ani

Reconfirmat prin vot majoritar ca presedinte pe urmatorii patru ani al IRU, Dorin Cioaba si-a propus sa faca o vizita luna urmatoare la Casa Alba (SUA), unde spera sa se intalneasca cu un oficial american, pentru a cere sprijin pentru comunitatea romilor din SUA.

Sursa foto: adevarul.ro