Romii vor sa negocieze cu Ponta infiintarea unui Minister al Romilor

Coordonatorul regional din Transilvania al Partidei Romilor “Pro Europa”, Aurel Pascu, ii cere premierului Victor Ponta negocieri pentru infiintarea in noul guvern a unui Minister al Romilor, adaugand ca “populatia roma este intr-un numar mult mai mare decat cea maghiara”. 

Aurel Pascu a declarat, vineri, corespondentului Mediafax ca premierul Victor Ponta ar trebui sa initieze negocieri pentru noul guvern si cu romii, nu numai cu UDMR, in conditiile in care populatia roma este mai numeroasa decat cea maghiara. 

“Partida Romilor «Pro Europa» cere premierului Victor Ponta sa initieze negocieri cu reprezentantii romilor din Parlament pentru formarea noului guvern in vederea infiintarii unui Minister al Romilor condus de un reprezentant al etniei, care sa se ocupe de gestionarea si rezolvarea problemelor romilor in domenii precum educatia, sanatatea, crearea de locuri de munca si integrarea lor cat mai rapida. Situatia romilor este dezastruoasa si se trag semnale de alarma din partea Comisiei Europene legate de aceasta situatie. Acest minister ar putea pune in miscare rezolvarea problemelor cu care se confrunta romii. Motivul acestei propuneri este faptul ca populatia roma din Romania este intr-un numar mult mai mare decat cea maghiara si ar trebui ca Victor Ponta sa negocieze si cu romii, nu numai cu UDMR”, a spus Pascu. 

Citeste si: O tabara de tigani a fost filmata de o drona. VIDEO

Potrivit acestuia, in cazul in care premierul Ponta nu va lua in calcul infiintarea unui Minister al Romilor, Partida Romilor “Pro Europa” solicita numirea unor reprezentanti ai etniei ca secretari de stat si consilieri ministeriali in toate ministerele noului guvern.

“Cerem un numar de doua persoane pentru fiecare minister care are legatura cu integrarea romilor, cum ar fi Ministerul Muncii, Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei sau cel de Interne. Consideram ca prin aceste posturi s-ar rezolva problemele romilor pe domeniile amintite. Romania trebuie sa-si schimbe imaginea negativa pe care o are legata de romii din tara si din strainatate si trebuie sa existe o reprezentare accentuata a reprezentarii romilor in institutii locale si centrale”, a mai adaugat Pascu.

Foto: Agenda