Ronald Koeman, dat afară de Barcelona! Cine este favorit să-l înlocuiască

Ronald Koeman a fost dat afară de la FC Barcelona, în noaptea de miercuri spre joi, din cauza rezultatelor dezastruoase înregistrate de gruparea catalană. Înfrângerile din El Clasico (1-2) şi cea de aseară în faţa formaţiei Rayo Vallecano, 0-1, în etapa a XI-a, i-au fost fatale tehnicianului olandez.

FC Barcelona este pe locul 9 în clasamentul LaLiga, cu 15 puncte din zece meciuri (doar patru victorii), iar în Liga Campionilor a suferit două înfrângeri şi a obţinut o victorie, scor 1-0, cu Dinamo Kiev.

Ronald Koeman s-a clasat cu FC Barca pe locul al treilea al ediţiei trecute a campionatului. El a stat 15 luni pe banca echipei catalane şi a înregistrat 39 de victorii, 12 rezultate de egalitate şi 16 înfrângeri, câştigând doar un trofeu, Cupa Spaniei, sezonul trecut. Koeman ar urma să primească 12 milioane de euro compensaţii pentru demiterea sa.

Principalul favorit să-l înlocuiască pe Ronald Koeman pe banca Barcelonei este fostul jucător catalan Xavi, acum antrenor în Qatar la Al Sadd. Interimatul ar putea fi asigurat de Sergi Barjuan, antrenor al echipei B a clubului.

Sursa foto: sport.es