Ronald Koeman, pe făraș! FC Barcelona i-a găsit deja înlocuitorul

Ronald Koeman este pe făraș la FC Barcelona, ultimele rezultate înregistrate de formația blaugrana fiind total nesatisfăcătoare. Goal.com scrie că diriguitorii grupării de pe Camp Nou sunt deciși să pună capăt colaborării cu antrenorul olandez în vârstă de 58 de ani și, în plus, i-au găsit acestuia un înlocuitor.

Conform sursei citate acesta este actualul selecționer al naționalei Belgiei, Roberto Martinez. Însă decizia conducerii Barcelonei nu va fi pusă în aplicare în perioada imediat următoare, deoarece Busquets și colegii săi au un program de foc, cu 4 meciuri în următoarele 12 zile.

Mutarea, mai scrie Goal.com, va avea loc în pauza pe care competițiile inter-cluburi o vor lua în octombrie pentru ca echipele naționale să joace. Până atunci conducerea blaugrana strânge cei 12 milioane de euro care reprezintă clauza de reziliere a contractului lui Koeman, scadent în iunie 2022.

Unica variantă prin care Ronald Koeman își va putea salva postul este ca Barcelona să meargă ”ceas” în următoarele partide când le va întâlni pe Cadiz, Levante, Benfica și Atletico Madrid, singurul meci acasă fiind cel cu Levante.

Un alt posibil înlocuitor al lui Koeman este și Xavi, legendarul mijlocaș al Barcelonei care în prezent o antrenează pe Al-Sadd. Potrivit celor de la Goal.com, mai multe șanse de a prelua banca tehnică a Barcelonei le are Roberto Martinez (foto interior), născut chiar în Catalonia, în provincia Lleida. Martinez mai are contract cu Federația Belgiană până în iunie 2022.

Sursa foto: sport.es