Ronaldinho a dezvăluit de ce nu a jucat fotbal până la 40 de ani

Ronaldinho a dezvăluit, în stil personal, ce anume l-a împiedicat să joace fotbal la profesioniști până la vârsta de 40 de ani. ”Dințosul” a scris istorie în tricoul echipelor FC Barcelona, AC Milan dar și al naționalei Braziliei va împlini pe 21 martie vârsta de 41 de ani.

Ronaldinho este sigur că ar fi putut juca fotbal la nivel înalt până la această vârstă cu o singură condiție: să nu fi avut acces la cluburile de noapte și la alcool. Însă nici măcar faptul că a combinat plăcerile vieții cu fotbalul nu l-a împiedicat pe ”Dințos” să facă mii de numere de magie pură pe dreptunghiul verde.

“Dacă ai fi vrut ca eu să joc până la 40 de ani, atunci ar fi trebuit să interzici toate cluburile de noapte şi locațiile unde aveau alcool, pentru că nu sunt prizonierul nimănui. Mi-a plăcut să mă bucur de tinereţe ieşind toată noaptea prin cluburi, dar totuşi să mă pot întoarce să fac magie pe teren”, a mărturisit Ronaldinho.

Ronaldinho a jucat pentru următoarele formații: Gremio, PSG, Barcelona, AC Milan, Flamengo, Atletico Mineiro, Queretaro și Fluminense. A îmbrăcat tricoul Selecao în perioada 1999-2013. ”Dințosul” s-a retras din activitate în anul 2015.

Sursa foto: sport