Rosca Stanescu reaprinde spiritele in USL: Guvernul da dovada de dispret pentru Parlament

Senatorul PNL, Sorin Rosca Stanescu, acuza Guvernul de dispret fata de Parlamentul Romaniei, afirmand ca toate initiativele legislative ale parlamentarilor sunt respinse in masa. Declaratia lui Rosca Stanescu a fost facuta la B1 TV, insa o pozitie similara a fost postata si pe blogul sau. 

“Eu spun ca daca in continuare Guvernul va avea aceleasi practici, in sensul respingerii in bloc a propunerilor legislative ale parlamentarilor, ei vor fi demobilizati si implicit sau explicit vor boicota lucrarile Parlamentului. Pentru ca nu stiu de ce mai mergem la serviciu daca toata munca noastra este respinsa de Guvern in bloc”, a declarat Rosca Stanescu.

Senatorul liberal a mai afirmat ca propunerile legislative initiate de parlamentari sunt respinse in blocsi acuza manevre inclusiv la nivelul comisiilor din legislativ.

“Pentru fiecare act normativ este nevoie de un aviz al Guvernului, negativ sau pozitiv. Guvernul Romaniei respinge in bloc prin aviz negativ toate propunerile noastre legislative. Dupa care se fac eforturi de mobilizare. Se fac tot felul de manevre ca sa fie respinse si la comisii. Imi explic asta prin dispretul Guvernului fata de existenta unui Parlament, fata de munca parlamentarilor”, a mai spus SRS.

SRS exemplifica prin faptul ca, in urma cu o saptamana, Guvernul a dat aviz negativ “pentru nu mai putin de 19 proiecte de legi, neexistand nicio situatie de aviz favorabil”. In plus, in ultima sedinta de Guvern, s-a dat aviz negativ pentru alte 18 proiecte de acte normative.

Rosca Stanescu se declara consternat de “acest dispret constant manifestat fata de puterea legislativa”. “Nu pot decat sa prezum ca la originea acestor avize negative in serie stau nu ministrii, nu membrii cabinetului si cu atat mai putin premierul, cat birocratii din subordine. Acestia fiind primii vinovati pentru dispretul manifestat fata de munca parlamentarilor, guvernantii fiind doar cei responsabili politic pentru a aproba, in mod mecanic, asemenea solutii si nu inteleg pericolul real, vizand golirea de continut a actului democratic”, crede senatorul PNL.

“Daca Guvernul Ponta persista in asemenea practici, ar putea sa se vada confruntat, in viitor, nu numai cu un boicot tacit, ci chiar cu un boicot explicit al parlamentarilor”, a incheiat SRS. 

Reamintim ca Sorin Rosca Stanescu a generat o adevarata criza in USL, dupa ce, in primavara acestui an, i-a acuzat pe cei din PSD ca au ingropat ancheta privind interceptarile judecatorului la CEDO Corneliu Barsan si ca ar fi fost “reticenti” de la inceputul anchetei.

Ulterior, premierul Victor Ponta a cerut PNL sa il excluda din partid pe senatorul Sorin Rosca Stanescu. Liderul liberalilor, Crin Antonescu, a declarat atunci ca nu vor mai fi tolerate atacuri ale liberalilor la adresa partenerilor social-democrati. 

Tensiunile din USL, iscate de declaratiile lui SRS, a determinat PSD sa ceara o modificare a protocolului Uniunii.