ROSIA MONTANA: Aproape 400 de angajati ai Rosia Montana Gold Corporation vor fi disponibilizati

Aproape 400 din cei 500 de angajati ai companiei Rosia Montana Gold Corporation, care din 1 martie se afla in somaj tehnic, vor fi disponibilizati din aprilie si pana la mijlocul lunii mai, sustine liderul sindical Cristian Albu.

Presedintele Sindicatului Rosia Montana, Cristian Albu, spune ca sindicatul, care reprezinta angajatii companiei miniere Rosia Montana Gold Corporation, se afla, in prezent, in consultari cu patronatul pentru gasirea unei solutii de acordare a unor plati compensatorii, astfel incat impactul social sa fie cat mai mic.

Citeste si: Noi proteste in Capitala. Proiectul Rosia Montana, exploatarea gazelor de sist si superimunitatea pe lista manifestantilor

“Noi ne-am gandit la un anumit numar de plati compensatorii si acum asteptam sa vina patronatul cu o oferta si cu siguranta vom cadea de comun acord la un anumit numar de plati compensatorii, astfel incat impactul social sa fie diminuat”, a spus Albu, potrivit Mediafax.

In prezent, 400 din cei 500 de angajati ai companiei miniere sunt in somaj tehnic, primind 75 la suta din salariul de baza, iar somajul tehnic dureaza pana in 31 martie.

Sursa foto: jurnalul.ro