ROSIA MONTANA: Dan Sova, George Maior si Robert Cazanciuc, audiati in Comisia speciala de la Parlament

Comisia speciala pe proiectul Rosia Montana ii audiaza, luni, la Parlament pe ministrul delegat pentru Marile Proiecte Dan Sova, ministrul Justitiei Robert Cazanciuc si pe directorul SRI George Maior, pe tema proiectului de exploatare miniera de la Rosia Montana.

Parlamentarii membri in Comisia speciala vor sa afle informatii despre bonitatea firmei care a primit licenta de exploatare a aurului de la Rosia Montana, dar si despre existenta unei influente la nivelul unor decidenti.

George Maior urmeaza sa se prezinte in fata membrilor comisiei speciale de control a activitatii SRI, dupa ce omologul sau de la sefia Serviciului de Informatii Externe, Teodor Melescanu, a fost deja audiat saptamana trecuta. Digi 24 scrie ca toti sefii serviciilor secrete au primit invitatii scrise de la parlamentarii din comisiile speciale, care vor sa afle daca exista politicieni care au primit bani pentru a sprijini sau, dimpotriva, pentru a discredita proiectul.

Dupa audierii, Teodor Melescanu a declarat ca a prezentat 50 de informari, printre care si unele care faceau referire la informatii despre cetateni straini care au avut interese in „activitatea de lobby” cu privire la proiect, fie pri, fie contra.

Audierile vin dupa o noua noapte de proteste in mai multe orase din tara, inclusiv in Bucuresti. In capitala, cei aproximativ 5.000 – 6.000 de manifestanti au pornit din Titan si au ajuns la Piata Universitatii. Pana acum au fost organizate proteste in 26 de orase din tara si in alte 30 din lume.