Rosita Alexe, FOSTA SEFA de la POSTA ROMANA, data in judecata de minister

ROSITA ALEXE, fosta sefa de la POSTA ROMANA, care a fost disponibilizata la cerere si a primit compensatii in valoare de 60.000 de euro, va fi data in judecata de Ministerul Societatii Informationale.

Ministrul de resort Razvan Cotovelea a explicat ca prin acest demers se doreste recuperarea in instanta a banilor pe care fosta directoare ii va primi, dupa ce a fost disponibilizata la cerere. Mai mult, nici ceilalti directori ai Postei nu pot sta linistiti, intrucat acestia au termen pana luni la pranz sa renunte de buna voie la salariile compensatorii.

“Nu vom trece peste acest incident sub nici o forma. Aici e simplu: daca a fost o frauda, ne adresam parchetului. Toata baza legala a fost respectata si este doar o abordare unilaterala. Ne vom adresa justitiei pentru recuperarea sumelor. In functie de ce va gasi Corpul de Control, vom merge ori la Parchet, ori in instanta. Nu ni se pare normal sa plece cu asa suma mare de bani ca plata compensatorie. Compensatorie pentru ce? Ca noi ne simtim pagubiti”, a declarat Razvan Cotovelea, citat de pagina online a Romania TV.

Afla aici mai multe despre cazul fostei sefe de la Posta Romana

Reamintim ca Ion Smeeianu, directorul general al Postei Romane, a semnat in 14 mai 2014 o decizie de incetare a contractului colectiv de munca cu Rosita Alexe, director executiv al directiei executive juridice, control si resurse umane, care va primi in schimb o compensatie globala echivalenta cu drepturile banesti la care ar fi avut dreptul pe o perioada de 30 de luni, potrivit unui document obtinut de HotNews.ro. Rosita Alexe a incasat anul trecut in aceasta functie 106.662 lei (aproape 8.900 lei/luna), ceea ce inseamna ca ea va primi o compensatie de aproape 267.000 lei (circa 60.000 de euro). Sindicalistii acuza ca peste 85% dintre salariatii Postei au venituri nete lunare intre 700 si 1200 lei (cu toate sporurile si tichetele de masa incluse).

Potrivit unui document obtinut de HotNews.ro (vezi documentul atasat), Ion Smeeianu, directorul general al Postei Romane, a semnat in data de 14.05.2014 o decizie de incetare a contractului colectiv de munca cu Rosita Madalina Alexe, director executiv al directiei executive juridice, control si resurse umane.

Citeste si: POSTASII PICHETEAZA sediile oficiilor judetene de posta si pe cel al CNPR

“In conformitate cu prevederile contractului individual de munca lit. L. Alte clauze, lit. d, are dreptul la o compensatie globala stabilita intr-un cuantum net ce reprezinta echivalentul net al drepturilor banesti la care ar fi avut dreptul pe o perioada de 30 luni”, se arata in decizia semnata de Ion Smeeianu in data de 14 mai 2014.

UPDATE: Potrivit documentului obtinut de HotNews.ro, incetarea raporturilor de munca a fost solicitata de Rosita Alexe.

Aceasta a adresat in aceeasi zi conducerii ‘rugamintea de a fi de acord cu incetarea raporturilor de munca incepand cu data de 15.05.2014, prin acordul partilor, in temeiul art. 55, lit. b din Codul Muncii, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare. De asemenea, va adresez rugamintea de a-mi plati toate drepturile banesti la care am dreptul potrivit Contractului individual de munca si legislatiei muncii’.

Demiterea lui Ion Smeeianu si a Rositei Alexe – una din principalele revendicari in cadrul protestelor postasilor / Smeeianu ar primi o compensatie de 72.000 de euro daca este indepartat de la sefia Postei

Amintim ca in cadrul protestelor recente care au scos in strada mii de postasi, demiterea directorului general, Ion Smeeianu, a directorului executiv, Rosita Alexe, si a restului trupei pe care domnul Smeeianu a adus-o de la Radiocomunicatii (n.r. Societatea Nationala de Radiocomunicatii – SNR) a fost una din principalele revendicari.

O alta cerinta a protestatarilor este “verificarea si eliminarea din contractele individuale de munca ale unor reprezentanti la varf ai CNPR, inainte de demiterea celor sus mentionati, a clauzei prin care si-au ‘tras’ dupa doi ani de activitate in CNPR, 30 de salarii compensatorii in cazul concedierii”.

Sindicalistii acuza ca peste 85% dintre salariatii Postei au venituri nete lunare intre 700 si 1200 lei (cu toate sporurile si tichetele de masa incluse).