ROVANA PLUMB: 4,7 MILIOANE de romani sunt in SARACIE RELATIVA; fenomenul trebuie inclus in STRATEGIA DE SECURITATE

Saracia paralizeaza comunitati intregi si genereaza inclusiv coruptie, astfel ca politica de combatere a saraciei trebuie sa fie parte a STRATEGIEI DE SECURITATE a Romaniei, numarul celor aflati in pragul SARACIEI RELATIVE ridicandu-se la 4,7 MILIOANE de persoane, afirma ministrul Muncii, ROVANA PLUMB.

“Nu putem avea o dezvoltare durabila atat timp cat o parte a societatii este blocata in saracie sau subdezvoltare. Intotodeauna, saracia paveaza drumul catre un discurs extremist, care poate avea consecinte total nefaste si grave, astfel ca trebuie abordata cu mare atentie si gasite solutii”, a mai spus ministrul, la o dezbatere pe tema Planului National Anti-Saracie si Promovare a Incluziunii Sociale 2014-2020.

Citeste si: Corina Cretu atrage atentia Guvernului Ponta ca nu a elaborat nici pana acum harta prioritatilor pe infrastructura sociala

In opinia ministrului, saracia nu poate fi combatuta doar prin masuri punctuale, ci este nevoie de politici publice si o noua viziune care sa includa si venitul minim de insertie, pentru a-i determina pe cei care au nevoie de ajutorul statului sa se reincadreze pe piata muncii.

Citeste si: Aproape cinci milioane de romani se confrunta cu saracia. Vezi proiectul Strategiei nationale privind reducerea saraciei

Acest venit minim de insertie va fi tintit catre 22 la suta din totalul celor 4,7 MILIOANE persoane care in prezent traiesc in pragul SARACIEI RELATIVE.

Sursa foto: radioconstanta.ro