ROVANA PLUMB anunta un ajutor de urgenta pentru familia femeii de serviciu DECEDATA in incendiu

Ministrul Muncii, ROVANA PLUMB, a anuntat ca familia femeii de serviciu de la clubul Colectiv, decedata in urma incendiului de vineri seara, va primit un ajutor de urgenta de 5.000 de lei, avand in vedere ca aceasta avea cinci copii, informeaza Agerpres. 

“Ne-am autosesizat imediat in situatia tragica a familiei cu cei cinci copii. Am trimis o echipa mobila de la Primaria sectorului 3, care a fost coordonata de doamna presedinte a Autoritatea Nationala pentru Protectia Copilului si Adoptii, Gabriela Coman, care a fost la fata locului. Ca masuri pe care le-am dispus: se instituie plasamentul, in sensul ca cei patru copii minori vor fi preluati de sora doamnei care a decedat, ceea ce inseamna 600 de lei pe luna pentru fiecare dintre copiii minori, pentru cei patru. De asemenea, in urma anchetei sociale, se va da un ajutor de urgenta acestei familii de la Ministerul Muncii in suma de 5.000 de lei”, a spus ROVANA PLUMB la un post de televiziune.

CITESTE SI: TRAGEDIA de la COLECTIV: Peste 8000 de persoane au participat la ”MARSUL TACERII” in memoria celor decedati. UPDATE

PLUMB a precizat ca inspectori de la Inspectia Muncii au ajuns la locul unde a avut loc tragedia.

“Nu avem date despre cate persoane lucrau la negru. Avem datele persoanelor angajate pe contract de munca. Firma a fost controlata de patru ori in doi ani. Era nevoie ca organizatorul de evenimente sa anunte complexitatea desfasurarii si a conditiilor pe care le presupunea o astfel de manifestare”, a mai spus ROVANA PLUMB.

CITESTE SI: TRAGEDIA din COLECTIV. Numarul mortilor a ajuns la 29. Doua victime au decedat duminica, la Bagdasar si Spitalul de Arsi. UPDATE

Presa a relatat faptul ca o femeie de serviciu, in varsta de 38 de ani, care lucra “la negru” in clubul Colectiv, se numara printre cele 29 de victime ale incendiului.

“Fara forme legale lucra. Nu a fost tura ei, dar o colega a rugat-o sa vina in locul ei, pentru ca ea se simtea foarte rau. Avea cinci copii si un tata paralizat. Ea ii ingrijea pe toti. De nevoie trebuia sa munceasca”, a declarat o apropiata a femeii de serviciu, in fata INML.

Sursa foto: dcnews