ROVANA PLUMB: Coalitia de guvernare va ramane in continuare functionala pana in noiembrie 2016

Coalitia de guvernamant va fi functionala in continuare, pana in noiembrie 2016, insa conducerea Partidului Social Democrat (PSD) considera ca Partidul National Liberal (PNL) nu mai exista in momentul de fata, devenind “supusul” Partidului Democrat Liberal (PDL), a declarat marti presedintele interimar al PSD, ROVANA PLUMB.

“Guvernul va continua sa faca acelasi lucru ca si pana acum, sa-si dovedeasca eficienta. Va fi desigur in coalitie o colaborare. COALITIA ESTE FUNCTIONALA, dar, desigur, cand va veni domnul presedinte Victor Ponta vom avea o discutie in coalitie, astfel incat pana in noiembrie 2016 sa avem o COERENTA IN ACTIUNILE POLITICE. Categoric coalitia va fi functionala in continuare, pana in noiembrie 2016”, a afirmat Rovana Plumb la Antena 3.

Aceasta s-a aratat nemultumita vizavi modul de comportament al PNL, dar a salutat pozitia lui CRIN ANTONESCU, “care ramane un simbol al liberalismului”.

CITESTE SI: 11 LIBERALI absenteaza la votul pentru validarea lui UNGUREANU la sefia SIE

“Ceea ce nemultumeste si ceea ce este regretabil este modul in care PNL s-a comportat, in primul rand prin abandonarea programului de guvernare, pentru care au intrat in Parlament prin votul romanilor, pentru faptul ca au sustinut atat de mult si perseverent aceasta candidatura si aceasta nominalizare in persoana unui reprezentant clar al regimului Basescu. Din punctul nostru de vedere, din punctul meu de vedere, in momentul de fata Partidul National Liberal nu mai exista, au devenit slugile Partidului Democrat Liberal. (…) Nici n-as mai putea sa-i numesc decat noul PDL. Ceea ce vreau, insa, sa mentionez este faptul ca trebuie sa salut pozitia lui Crin Antonescu, care ramane un simbol al liberalismului”, a afirmat marti Rovana Plumb la Antena 3.

Rovana Plumb a dorit sa sublinieze ca PSD nu se afla in disolutie, fiind un partid unit.

“Nu suntem in disolutie, suntem un partid unit, si s-a vazut lucrul acesta si in urma deplasarilor care s-au facut in tara, dar si in urma Biroului Permanent si la reuniunea grupurilor parlamentare. PSD a trecut prin foarte multe situatii in care am demonstrat ca suntem uniti si solidari si ca facem fata provocarilor. In alta ordine de idei, pur si simplu m-a frapat declaratia de acum, de dupa vot, a Alinei Gorghiu. Aceasta a fost efectiv, din punctul meu de vedere, jalnica prin modul in care si-a exprimat bucuria pentru sustinerea unui reprezentant al PDL-ului”, a mai spus presedintele interimar al PSD.

 CITESTE SI: ALINA GORGHIU: VICTOR PONTA ESTE UN SEF DE PARTID LAS