Rovana Plumb: Demisiile prefectilor de Buzau, Braila si Constanta arata ca performanta este o conditie in Guvernul USL

Vicepresedintele PSD Rovana Plumb, considera ca autoritatile au trecut cu bine testele grele impuse de vremea severa din ultima saptamana si a subliniat ca demisiile prefectilor de Buzau, Braila si Constanta arata ca performanta este o conditie necesara in Guvernul USL.

“Guvernul a trecut cu bine testele conditiilor meteo din ultima saptamana. Codul rosu de viscol si conditiile nefavorabile nu s-au soldat cu persoane blocate in masini zile intregi, asa cum s-a intamplat in anii trecuti.

Demisiile prefectilor care nu au facut fata provocarilor in judetele Buzau, Braila si Constanta ne arata ca performanta este o conditie absolut necesara in Guvernul USL. Cei care au platit cu functia pentru prestatia pe care au avut-o in aceste situatii de criza au servit drept exemplu pentru restul autoritatilor publice”, sustine ministrul Rovana Plumb intr-un comunicat de presa transmis Mondo News.

Vezi aici cum se descurca localnicii unor sate izolate de zapezi

Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice mai subliniaza ca “toti factorii de responsabilitate au demonstrat ca prioritatea zero in aceste conditii este siguranta cetateanului”.

“A fost o buna colaborare intre ISU, CNADNR, autoritatile publice locale, interne si Armata, iar aceasta nu ar fi fost posibila fara o coordonare centrala eficienta si autoritara. Ministerul Mediului a cooperat foarte bine cu aceste institutii si in continuare monitorizeaza cu atentie situatia. Intrunirile comandamentului de iarna, videoconferintele cu teritoriul si ordinele date la timp au evitat situatiile dramatice.

Nu ne-am mai confruntat cu situatii absurde in care circulatia sa fie paralizata in orasele mari sau pe drumurile nationale, ceea ce ne arata inca o data ca autoritatile si-au facut datoria si au actionat rapid si eficient”, a mai spus ministrul Mediului.