ROVANA PLUMB: Efortul bugetar al DUBLARII ALOCATIILOR pentru COPII este de 900 milioane lei, in acest an

Efortul bugetar al dublarii alocatiilor pentru copii este de 900 milioane lei, in acest an, si au fost indentificate resursele pentru a suporta masura, a declarat luni ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, ROVANA PLUMB, intr-o interventie telefonica la postul de televiziune Digi24.

“Practic incepand cu luna iunie cei 3,7 milioane de copii vor primi 84 de lei. Alocatia de 84 de lei o vor primi parintii pentru copii incepand cu luna iunie dar efectiv plata se va face in luna iulie. Vorbim de cea mai consistenta masura privind marirea alocatiilor luata in timpul unui Guvern, iar efortul bugetar este de 900 milioane lei pana la sfarsitul anului, deci pe jumatate de an. Pe un an intreg va fi de 1,8 miliarde lei”, a spus ROVANA PLUMB.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS a PROMULGAT DUBLAREA ALOCATIILOR

Ea a precizat ca Ministerul Muncii impreuna cu cel al Finantelor vor putea suporta dublarea alocatiilor in acest an.

“Pentru anul acesta, impreuna cu Ministerul de Finante vom putea sa suportam dublarea alocatiilor dat fiind faptul ca avem o crestere economica consistenta. S-au identificat resursele si putem sa asiguram aceasta masura de dublare a alocatiilor”, a mai afirmat ministrul Muncii.

Presedintele KLAUS IOHANNIS a promulgat luni Legea privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 65/2014 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prin care este dublata alocatia pentru copii, de la 42 de lei la 84 de lei.

CITESTE SI: VICTOR PONTA: Sunt FONDURI pentru plata ALOCATIILOR MAJORATE

Proiectul de lege privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 65/2014, cu un amendament al PNL care prevede ca alocatia de stat pentru copii sa creasca de la 42 la 84 de lei, a fost votat in luna mai de 332 de deputati, niciunul nu a votat impotriva, iar doi s-au abtinut.

Sursa foto www.romaniatv.net