ROVANA PLUMB: Este regretabil ca acest COD FISCAL nu a fost PROMULGAT

Presedintele interimar al PSD, ROVANA PLUMB, a declarat, vineri, la Piatra Neamt ca este regretabil faptul ca presedintele KLAUS IOHANNIS nu a promulgat CODUL FISCAL.

”Este regretabil ca acest COD FISCAL nu a fost promulgat. Este sansa Romaniei de a se dezvolta. Le solicit reprezentantilor PNL sa sprijine adoptarea Codului Fiscal asa cum a fost adoptat in forma initiala. Romania are crestere economica, BANI adoptati si colectati la buget ca urmare a combaterii muncii la negru si a celor care muncesc pentru recuperarea taxelor si impozitelor neplatite. Romania are toate programele operationale aprobate de Comisia Europeana. Romania are ‘verde’ de la Comisia Europeana si are sansa ca prin masuri de relansare fiscala sa poata sa se dezvolte”, a subliniat presedintele interimar al PSD.

CITESTE SI: PONTA a lansat un ATAC VIOLENT la adresa lui IOHANNIS si a PNL dupa respingerea CODULUI FISCAL 

ROVANA PLUMB a adaugat ca legea salarizarii personalului bugetar este pusa in pericol daca nu va fi adoptat si aplicat CODUL FISCAL in actuala forma.

‘Noua lege a salarizarii a intrat in dialog cu sindicatele si pana luni asteptam din partea partenerilor sociali punctele de vedere astfel incat sa iasa o lege corecta, care sa introduca echitatea in sectorul bugetar echitate. Este o lege care sa motiveze personalul si care sa determine specialistii sa vina in sistem. Pana la sfarsitul lunii august legea va fi definitivata si vrem sa intre in Parlament la adoptare in luna septembrie. De modul in care va fi adoptat Codul Fiscal va fi implementata aceasta lege gradual, timp de doi ani. Legea salarizarii este pusa in pericol daca nu va fi aplicat si adoptat CODUL FISCAL. Vorbim de 1,18 milioane de persoane din sectorul bugetar’, a declarat ROVANA PLUMB.

Presedintele KLAUS IOHANNIS a transmis, vineri, Senatului cererea de reexaminare a Legii privind CODUL FISCAL.

“Sustinem relaxarea si simplificarea fiscala prin reducerea unor taxe si impozite in conditiile in care sunt asigurate premisele pentru consolidare fiscala si predictibilitate. Din aceasta perspectiva, consideram ca noul COD FISCAL poate fi pus in aplicare numai dupa o riguroasa si temeinica analiza a implicatiilor intregului set de masuri fiscale si bugetare asupra constructiei bugetului general consolidat, atat pentru anul 2016, cat si pentru anii urmatori si numai cu respectarea obligatiilor asumate de Romania si a legislatiei interne referitoare la disciplina financiar-bugetara”, arata seful statului in cererea de reexaminare.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS A RETRIMIS CODUL FISCAL LA PARLAMENT. CEREREA OFICIALA. UPDATE 

Potrivit acestuia, punerea in aplicare a noului COD FISCAL “ar genera implicatii majore la nivelul constructiei bugetare pentru anii urmatori din perspectiva obiectivului de mentinere a consolidarii fiscale”. Iohannis sustine ca, potrivit evaluarilor Comisiei Europene si Fondului Monetar International, “punerea in aplicare a noului COD FISCAL atrage, in mod evident, ratarea obiectivului bugetar pe termen mediu (MTO), respectiv: deficit structural de 1% din PIB si deficit bugetar ESA de 1,2% din PIB, conform Programului de Convergenta si Strategiei Fiscal-bugetare”.

Sursa foto: adevarul