ROVANA PLUMB: Guvernul NU ESTE DE ACORD cu introducerea PENSIILOR SPECIALE pentru PARLAMENTARI

Ministrul Muncii, ROVANA PLUMB, a declarat marti ca Guvernul nu sustine proiectul de lege prin care se introduc PENSII SPECIALE pentru PARLAMENTARI.

“Punctul de vedere al ministerului, respectiv al Guvernului, este de a nu sustine introducerea PENSIILOR SPECIALE pentru tot ceea ce inseamna PARLAMENTARI. Noi consideram ca este absolut necesar sa existe un sistem unitar de pensii, un sistem care sa nu acorde pentru anumite categorii sau pentru o anumita categorie privilegii, astfel incat sa putem sa avem in sistemul de pensii o unitate de masura care sa fie aceeași și pentru cei care au lucrat in diversele sectoare economice de activitate și care in momentul de fata primesc pensie in conformitate cu legea care este in vigoare”, a spus ROVANA PLUMB la Palatul Parlamentului.

Citeste si: ALESII vor PENSII de LUX. Proiectul de lege initiat de un parlamentar PSD

Ea a adaugat ca Guvernul sustine in continuare proiectul de lege care se refera la pensiile pentru personalul civil navigabil, proiect care a fost adoptat de Parlament, dar a fost retrimis spre examinare de președintele Traian Basescu.

“In ceea ce privește personalul civil navigabil, sunt foarte multe hotarari judecatorești definitive prin care trebuie sa i se returneze aceste drepturi iar odata ce a fost sustinut, din punctul meu de vedere, proiectul va fi sustinut și in continuare”, a afirmat ministrul Muncii.

Citeste si: Indemnizatiile persoanelor cu dizabilitati vor fi majorate cu 16%, sustine ministrul Muncii

Comisia pentru munca a Camerei Deputatilor are pe ordinea de zi a dezbaterilor de marti un proiect de lege in care se propune introducerea PENSIILOR SPECIALE pentru PARLAMENTARI.