ROVANA PLUMB: Ordonanta privind SALARIILE INALTILOR DEMNITARI s-ar putea aplica de la 1 august

Ministrul Muncii ROVANA PLUMB a declarat ca Ordonanta privind CRESTEREA SALARIILOR INALTILOR DEMNITARI ar putea intra in vigoare de la 1 august anul acesta, avand in vedere ca impactul bugetar “este mic, de sub 600.000 lei”.

“Ordonanta este in vigoare, aplicarea ei incepe de la 1 august. Saptamana viitoare vom avea rectificare bugetara si vom decide atunci daca va incepe aplicarea ei de la 1 august. Avand in vedere ca impactul bugetar este foarte mic, sub 600 de mii de lei, este posibil sa inceapa si aceasta aplicare a ordonantei. Mai ales ca acest prim pas de cresteri salariale este legat de continuarea implementarii, dupa ADOPTAREA LEGII SALARIZARII”, a afirmat Plumb, la sediul central al PSD, intrebata ce se va intampla cu acest act normativ, potrivit Agerpres.

CITESTE SI: INEGALITATI in LEGEA SALARIZARII. DIFERENTE URIASE intre categoriile de BUGETARI

“Deci este parte componenta a legii salarizarii. Noi o vom finaliza pana la sfarsitul lunii august astfel incat in septembrie sa poata sa intre in dezbatere in Parlament. Dupa cum stiti, este gata, s-a discutat cu federatiile sindicale, asteptam amendamentele lor, observatiile lor, dupa care o vom finaliza. Incercam sa o bugetam, asa cum am discutat, de la 1 decembrie 2015 “, a spus ministrul Muncii.

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a completat: “ESTE FIRESC SA INCEAPA BUGETAREA, este firesc”.

“Este o ordonanta, e publicata. Nu cred ca se mai revine cu legea salarizarii. Pana la urma, aceasta lege este un LUCRU BUN daca este primul pas si ESTE URMATA DE MODIFICAREA INTREGII LEGI A SALARIZARII. Adica este o motivatie corecta, ca presedintele Romaniei, premierul, sefii Camerelor, ministrii sa aiba salarii bune, pentru ca, totusi, au raspunderi uriase. Nu putem ridica doar salariile inaltilor demnitari, iar marea masa a bugetarilor sa ramana cu salarii foarte mici. Am inteles de la doamna Rovana Plumb ca proiectul de lege a salarizarii mari este aproape gata, nu l-am vazut. Daca e un pas dintr-un proiect mare este corect, daca ramane singular, atunci nu este bine”, a spus la randul sau Liviu Dragnea, care se afla alaturi de Plumb la sediul PSD, citat de Mediafax.

CITESTE SI: DRAGNEA: Vreau sa fiu LIANTUL DINTRE GENERATII. Voi lua sfaturi de la ILIESCU si NASTASE 

La inceputul lunii iulie Guvernul, in ultima sedinta condusa de premierul interimar GABRIEL OPREA, a decis ca indemnizatiile lunare ale 48 de demnitari – presedintele, prim-ministru, presedintii Parlamentului, sefi de servicii de informatii – sa fie majorate incepand cu luna august, iar cele mai mari salarii sa le aiba presedintele tarii, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, prim-ministrul si presedintii celor doua Camere ale Parlamentului.