Rovana Plumb si-a INMATRICULAT masina in Bulgaria pentru a nu plati TAXA DE POLUARE

Incredibil! Jurnalistii de la Romania Libera dezvaluie ca fostul ministru al Mediului, ROVANA PLUMB, si-a inmatriculat masina in Bulgaria pentru a nu plati TAXA DE POLUARE pe care chiar ea a impus-o. Actualul ministru PSD al Muncii a spus ca nu are nicio masina inmatriculata in tara vecina, insa soferul familiei a dezvaluit ca autoturismul este folosit de fiul demnitarei. 

In 2012, cand era ministrul Mediului, ROVANA PLUMB a inlocuit taxa de prima inmatriculare cu timbrul de mediu, care a intrat in vigoare din 15 martie 2013.

Citeste si: ALOCATIILE PENTRU 500.000 DE COPII PROVENITI DIN FAMILII SARACE AU FOST DUBLATE DE GUVERN

Potrivit noii reglementarii, orice cumparator al unui autoturism trebuie sa plateasca o TAXA DE POLUARE indiferent daca masina este adusa din UE sau este deja inmatriculata in Romania inainte de 2007, scrie b1.ro.

In 2008, familia fostului ministru al Mediului a cumparat o masina de lux, Audi Q7, limuzina pe care demnitarul a declarat-o 2012 si 2013 in declaratiile de avere. Potrivit sursei citate, autoturismul a fost inmatriculat in Bulgaria , la Ruse, si si-a schimbat proprietarul. Iar in ultima declaratie de avere, cea din vara, apare ca fiind instrainat. Masina a fost insa vazuta insa mai multe zile la rand in curtea vilei pe care ROVANA PLUMB o are in comuna Pantelimon.

Soferul familiei Plumb a spus ca masina este folosita de fiul ROVANEI PLUMB, iar mai multi martori le-au declarat jurnalistilor de la Romania Libera ca de autoturism se foloseste chiar si sotul demnitarei. ROVANA PLUMB a negat ca ar detine o masina inmatriculata in Bulgaria.

Citeste si: ROVANA PLUMB: SALARIUL MINIM BRUT VA CRESTE INCEPAND DIN LUNA IANUARIE CU 75 DE LEI

 “Doamna ROVANA PLUMB nu detine si nu a detinut in proprietate nici un autoturism marca Audi Q7, inmatriculat in Bulgaria. Nu a folosit si nu va folosi, personal, un astfel de autoturism in activitatea domniei sale. Masina mentionata in declaratiile sale de avere anterioare a fost instrainata catre o terta persoana, in anul 2013”, a fost raspunsul dat de fostul ministru al Mediului prin intermediul consilierului sau personal.