ROVANA PLUMB, un nou APEL catre liderii PNL si PDL

Ministrul Muncii, ROVANA PLUMB, a transmis, marti, un nou APEL catre liderii PNL si PDL sa retraga contestatia depusa la Curtea Constitutionala pentru proiectul de buget pe anul viitor, aratand din nou ca, in caz contrar, mai multe majorari de alocatii sociale pot fi intarziate.

Printre aceste majorari care pot fi intarziate, ministrul a enumerat cele legate de salariul minim, salariile din sanatate si educatie, alocatiile pentru anumite categorii de copii, pensia minima sociala, alocatia de hrana pentru copii si persoane adulte din sistemul de protectie speciala, indemnizatia persoanelor cu dizabilitati.

Citeste si: ROVANA PLUMB solicita PNL sa isi retraga contestatia pe legea BUGETULUI facuta la CCR

Plumb a aratat ca bugetul pe anul viitor este mai mare, si pentru luna ianuarie, decat cel din acest an, astfel ca, din cauza contestatiei, cheltuielile bugetare ar trebui acoperite de la 1 ianuarie in limita a 1/12 din bugetul pe 2014, insuficient pentru acordarea majorarilor.

“Noi consideram ca este nevoie de calm, de constructie si ca in aceste momente, in care se apropie si Sfintele Sarbatori ale Craciunului, trebuie sa facem un apel la tot ceea ce inseamna dialog, cooperare, astfel incat masurile de crestere economica si protectie sociala sa isi gaseasca aplicabilitatea incepand cu ianuarie 2015. Noi am inteles ca a fost o actiune politicianista in ceea ce priveste votul dat in Parlament impotriva bugetului de stat, dar cred ca este momentul sa trecem peste acest tip de politica si sa mergem in continuare spre constructie, pe baza unui dialog solid”, a spus Plumb.

Citeste si: DARIUS VALCOV: Contestarea BUGETULUI este un gest care nu isi are rostul

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Corneliu Calota, a afirmat la randul sau ca, desi Curtea Constitutionala va dezbate sesizarea pe 29 decembrie, exista un risc legat de momentul publicarii in Monitorul Oficial a deciziei Curtii si a bugetului, ceea ce ar putea impiedica majorarea de la 1 ianuarie a acestor categorii de plati.