Rovinieta, platita prin SMS: Vezi cum poti plati rovinieta prin telefon

Rovinietele pot fi platite si prin SMS in reteaua Orange incepand de miercuri, 5 decembrie. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) anunta ca la 29 noiembrie a intrat in vigoare prevederile OMTI nr. 2166/ 2012 care face posibila achitarea acestui tarif prin intermediul serviciului de mesaje scurte – SMS.

CNADNR precizeaza ca plata rovinietei prin SMS se va putea face numai de catre utilizatorii romani si numai pentru perioada minima de utilizare. Aceasta noua facilitate de plata a rovinietei, dezvoltata si pusa la dispozitia utilizatorilor de CNADNR SA, impreuna cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale si operatorul de telefonie mobila Orange, va fi functionala incepand cu data de 5 decembrie, numai in reteaua Orange, numarul de telefon alocat fiind 7500 (tarif 5 eurocenti/SMS trimis).

La achitarea tarifului de utilizare prin intermediul SMS, solicitantul (client cu abonament Orange sau client Orange PrePay) ca trebui sa faca urmatoarele:- va transmite, prin SMS, la numarul 7500: numarul de inmatriculare al vehiculului, urmat de categoria rovinietei, corespunzatoare tipului vehiculului (ex. B54AJV A); – va primi un SMS, prin care va fi informat ca rovinieta va fi emisa pentru datele furnizate si cu privire la costul rovinietei si la costul total al tranzactiei (ex. Vrei rovinieta cat. A (autoturism) – 7 zile pt. B54AJV, tarif 3 euro. Cost total SMS 3,4 Euro.

Trimite DA pentru confirmare ….)- va confirma emiterea rovinietei prin transmiterea, la acelasi numar, a unui nou SMS cu textul “DA”; – va primi un SMS de confirmare a emiterii rovinietei, moment in care va fi tarifat cu suma corespunzatoare rovinietei alese, mesaj ce va contine urmatoarele informatii, ce vor fi inregistrate in baza de date a SIEGMCR: seria rovinietei; nr. de inmatriculare al vehiculului; categoria rovinietei; anul, luna, ziua si ora expirarii valabilitatii acesteia (data si ora de inceput a valabilitatii rovinietei vor fi data si ora confirmarii de catre operatorul de telefonie mobile a tariferii rovinietei). De precizat ca in conditiile in care utilizatorul nu cunoaste sau nu este sigur de categoria rovinietei ce trebuie achizitionata, are posibilitatea de a obtine aceasta informatie transmitand la numarul 7500 in reteaua Orange, prin SMS, textul “INFO” (tarif 5 eurocenti/SMS trimis).

Pentru informatii si detalii suplimentare privind achitarea tarifului de utilizare prin intermediul serviciului de mesaje scurte – SMS, va fi pus la dispozitia clientilor Orange, in cel mai scurt timp, numarul de telefon 1788 (numar cu tarif normal in reteaua Orange), ce va putea fi apelat de Luni pana Joi in intervalul orar 08:30 – 16:30 si Vineri in intervalul orar 08:30 – 14:00. Pentru clientii cu abonament Orange, la tarifele mentionate, in factura emisa, se adauga TVA, conform legislatiei in vigoare. Pentru detinatorii de cartele PrePay – Orange, TVA se aplica la achizitionarea creditului. Foto: Mondo News