Roxana Barca, medaliata cu aur la Universiada, a fost prinsa dopata

Roxana Barca, medaliata cu aur la proba de 5000 de metri a Universiadei de vara, a fost depsitata pozitiv la testele efectuate in cadrul competitiei recent incheiate, informeaza prosport.ro citand surse din cadrul Federatiei Romane de Atletism (FRA).

Roxana Barca a castigat una dintre cele doua medalii de aur cucerite de Romania la Universiada de Vara de la Kazan (Rusia), disputata in perioada 6-17 iulie, semifondista in varsta de 25 de ani fiind depistata pozitiv la testele antidoping procesate de un laborator din Moscova.

Informatia lansata in exclusivitate de site-ul prosport.ro a fost confirmata si de oficiali din cadrul Federatiei Romane de Atletism. “Este o rusine inimaginabila. Nu am mai avut un sportiv dopat la o competitie de o asemenea anvergura de la JO de la Sidney. COSR testeaza de atunci orice sportiv care participa la competitii sub egida olimpica si nu inteleg de ce nu s-a procedat la fel si acum, cu lotul deplasat la Univresiada. Este o totala lipsa de profesionalism”, a declarat Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR.

Sursa foto: FRA