Rromi din Paris, atacati cu acid sulfuric

Mai multi rromi din Paris care traiesc in zona de langa Piata Republicii au fost atacati cu acid sulfuric! Nu se stie, deocamdata, daca este vorba de un singur atacator sau un grup de extremisti cu idei rasiste.

Asociatia Autremonde a strans toate datele despre acest caz, dandu-le mai departe redactorilor de la publicatia Le Monde, care au pornit o ancheta jurnalistica.

Reprezentantii ONG-ului detin date conform carora, in data de 16 ianuarie, un barbat a fost surprins turnand un lichid pe salteaua unui cuplu de rromi din Romania, instalat la intersectia a doua strazi pariziene.

La vederea voluntarilor, persoana care a turnat lichidul de culoare neagra pe saltea a fugit. Rezultatul imbibarii saltelei cu lichid a fost ca materialul acesteia s-a erodat. Totodata, un voluntar care a pus mana pe saltea s-a ars la deget.

Se pare ca ar fi vorba despre acid sulfuric si ca nu este prima data cand rromii sunt atacati cu materiale corozive. Inainte de acest incident, o femeie din comunitate a fost arsa pe antebrat de un agresor cu o substanta similara.

Reprezentantii asociatiilor care apara persoanele fara adapost sustin ca ar fi vorba despre un singur agresor si ca persoana respectiva detine mai multe cladiri in zona, motiv pentru care ar vrea “sa igienizeze zona” de rromi.

Desi a fost deja depusa o plangere la sectia de politie arondata zonei, oamenii legii nu au putut da de urma agresorului/ilor. Ancheta continua.

Citeste si:  Basescu ia la tinta rromii care comit ilegalitati in strainatate