RUDEL OBREJA a scapat de INCHISOARE in dosarul lui SORIN OVIDIU VANTU

Fostul presedinte al Federatiei Romane de Box (FRB), RUDEL OBREJA, a fost condamnat definitiv la 3 ani de INCHISOARE cu SUSPENDARE si la 90 de zile de munca in folosul comunitatii, a decis, miercuri, Curtea de Apel Bucuresti (CAB).

Sentinta a fost data in dosarul in care RUDEL OBREJA este acuzat ca a cerut un milion de euro de la SORIN OVIDIU VANTU pentru interventii la judecatori, in dosarul privind favorizarea lui Nicolae Popa, care era judecat pentru TRAFIC DE INFLUENTA, informeaza televiziunile de stiri.

Decizia a fost luata de completul de divergenta, doi dintre judecatori s-au pronuntat pentru condamnarea lui RUDEL OBREJA la trei ani de INCHISOARE cu SUSPENDARE, iar al treilea a decis retrimiterea dosarului la Tribunalul Bucuresti pentru rejudecare. Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a mentinut astfel pedeapsa de trei ani de inchisoare dispusa si de Tribunalul Bucuresti in iunie 2015, dar a inlaturat executarea acesteia.

CITESTE SI: DOSARUL GALA BUTE: HIDROELECTRICA DA IN JUDECATA FR DE BOX PENTRU A-SI RECUPERA SPONSORIZAREA

RUDEL OBREJA a cerut marti, la ultimul termen, trimiterea dosarului sau la Tribunalul Bucuresti pentru rejudecare, pe motiv ca nu i s-a respectat dreptul la aparare si ca martorul denuntator, SORIN OVIDIU VANTU, nu este credibil.

RUDEL OBREJA a fost trimis in judecata, in martie 2014, in acest dosar. Potrivit DNA, in perioada noiembrie 2013 – ianuarie 2014, RUDEL OBREJA a pretins de la denuntatorul SORIN OVIDIU VANTU suma de un milion de euro. In schimbul banilor, RUDEL OBREJA a lasat sa se creada ca are influenta asupra judecatorilor din completul de la curtea suprema, astfel incat ii va determina sa pronunte o hotarare favorabila denuntatorului.

Fostul presedinte al Federatiei Romane de Box (FRB) a cerut ca suma de 200.000 euro sa fie remisa inainte de pronuntarea hotararii, iar diferenta de 800.000 euro, dupa obtinerea solutiei favorabile. De asemenea, RUDEL OBREJA urmeaza sa primeasca o sentinta si in dosarul Gala Bute, unde a fost cercetat pentru modul in care firma sa a castigat exclusivitatea pentru organizarea acestui eveniment.

Sursa foto: realitatea