RUDEL OBREJA, AUDIAT la DNA

RUDEL OBREJA a fost adus miercuri din arestul Politiei Capitalei la sediul Directiei National Anticoruptie (DNA) pentru a fi AUDIAT in DOSARUL GALA BUTE.

Se analizeaza probele care sunt in prezent in dosar, iar documentele pe care procurorii DNA le-au ridicat in urma perchzitiilor sunt inca analizate.

In aceeasi speta este implicata si ELENA UDREA, in prezent ea fiind arestata la domiciliu in DOSARUL “MICROSOFT”. In DOSARUL “GALA BUTE”, DNA o acuza pe ELENA UDREA de abuz in serviciu, cu obtinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene si folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

Citeste si: RUDEL OBREJA ramane in AREST PREVENTIV

Potrivit procurorilor DNA, ELENA UDREA a luat decizia organizarii Galei Bute in urma unor discutii cu RUDEL OBREJA si le-a cerut subordonatilor sai de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului sa gaseasca solutii de incheiere a contractului privind finantarea evenimentului, urmarind obtinerea unor beneficii electorale, prin asocierea imaginii sale cu cea a lui LUCIAN BUTE.

Fostul ministru al Economiei ION ARITON este suspectat si el in acest dosar, pentru ca ar fi determinat reprezentantii a zece companii de stat, printre care Hidroelectrica, Nuclearelectrica si Romgaz, sa sponsorizeze ilegal, cu suma totala de peste 1,7 milioane de lei, organizarea Galei Bute de catre firma lui RUDEL OBREJA.
Citeste si: DOSARUL GALE BUTE: Primarul din Lupeni, CORNEL RESMERITA, a fost ARESTAT PREVENTIV

In dosarul “Gala Bute”, prin rechizitoriului din 6 noiembrie 2013, procurorul de caz a dispus trimiterea in judecata a fostului presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, pentru fapte coruptie, precum si scoaterea de sub urmarire penala sau neinceperea urmaririi penale, dupa caz, fata de reprezentantii Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Ministerului Economiei, companiilor nationale si ai Federatiei Romane de Box implicati in savarsirea faptelor din acest dosar.

In decembrie 2013, procurorul-sef adjunct al Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie din DNA a infirmat acest rechizitoriu, considerand ca este nelegal in privinta solutiei de neurmarire dispuse cu privire la functionarii implicati, dar si a calificarii faptelor retinute in sarcina lui Obreja.

Sursa foto: adevarul.ro