RUDEL OBREJA, CORNEL RESMERITA si TUDOR BREAZU raman in AREST PREVENTIV

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au admis miercuri cererea DNA privind prelungirea cu 30 de zile a ATRESTULUI PREVENTIV in cazul fostului presedinte al Federatiei Romane de Box RUDEL ORBEJA, al omului de afaceri TUDOR BREAZU si al primarului din Lupeni, CORNEL RESMERITA cercetati in dosarul “Gala Bute”.

Totodata, judecatorii au decis ca fostul consilier STEFAN LUNGU si GHEORGHE NASTASIA sa fie in continuare in arest la domiciliu pentru 30 de zile in acelasi dosar.

Citeste si: Cei CINCI INCULPATI din DOSARUL GALA BUTE afla miercuri daca scapa de AREST

Tot in dosarul “Gala Bute” magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au fixat data de 5 martie ca termen pentru judecarea contestatiei ELENEI UDREA privind masura ARESTULUI PREVENTIV.

RUDEL OBREJA este cercetat penal in dosarul “Gala Bute” pentru savarsirea a doua infractiuni de spalare de bani, doua infractiuni de evaziune fiscala si complicitate la evaziune fiscala.

TUDOR BREAZU, administratorul SC Agro Green Nana SRL, unde actionar unic este ELENA UDREA, este acuzat de complicitate la luare de mita pentru ca ar fi primit bani, sub forma unor contracte fictive de publicitate, care ulterior ajungeau la ELENA UDREA.

Potrivit DNA, in cursul anului 2011, Nastasia, care era secretar general al MDRT, i-a solicitat lui Adrian Gardean, reprezentantul societatii Termogaz Company SA, aproximativ 10 la suta din valoarea platilor incasate de aceasta societate, in schimbul promisiunii ca va facilita aprobarea finantarilor pentru lucrarile executate in cadrul programului “Schi pentru Romania”.

GHEORGHE NASTASIA i-a indicat lui Adrian Gardean ca aceasta suma, de aproximativ 3.000.000 de lei, trebuie sa o plateasca societatii lui RUDEL OBREJA, Europlus Computers SRL, cu titlu de sponsorizare pentru Gala Bute.

Citeste si:DOSARUL GALA BUTE: Noi audieri au loc la sediul DNA. FELIX TATARU in fata procurorilor. UPDATE

SC Termogaz Company SA a incheiat in perioada 2010-2011 mai multe contracte de achizitie publica finantate din fondurile MDRT prin programul “Schi in Romania”, cele mai importante dintre acestea avand ca obiect amenajarea domeniilor schiabile din zonele turistice Gutaiul Doamnei si Straja, precum si a unei partii de teleschi in orasul Borsec.

De asemenea, consilierul personal al ministrului ELENA UDREA, STEFAN LUNGU, a primit, in cursul anului 2010, in doua transe, suma totala de 695.367,06 lei de la reprezentantii SC Termogaz Company SA Adrian Gardean, Miron Gardean si Miron Lupulescu, in schimbul promisiunii ca va determina functionarii din conducerea MDRT sa aprobe finantarea unor contracte de lucrari incheiate de societatea respectiva cu mai multe unitati administrativ teritoriale.

Pe de alta parte, procurorii sustin ca, in perioada 2010-2012, in cadrul MDTR se dezvoltase o practica in baza careia reprezentantii societatilor comerciale care primeau finantari de la MDRT sau de la companii subordonate ‘intorceau’ un procent de 10 la suta din sume catre persoanele cu functii de conducere din aceste institutii si ca un rol important in acest mecanism il avea Tudor Breazu, care avea o relatie suficient de apropiata cu ministrul si cu persoane cu functii inalte cum era Ana Maria Topoliceanu, directorul Companiei Nationale de Investitii.

In perioada 2009-2012, el a cumparat mai multe imobile de la persoane fizice sau juridice din subordinea Ministerului Turismului (o vila in Eforie Sud de la SC Carmen Sylva SA) sau care aveau relatii cu aceasta institutie (teren in Voineasa intr-o zona unde se executa un proiect finantat prin programul ‘Schi in Romania’), iar in 2014 a primit de la ELENA UDREA un automobil Porsche Cayenne Turbo in schimbul pretului declarat de 5.000 euro, de aproximativ 8 ori mai putin decat valoarea de piata.

TUDOR BREAZU este acuzat ca le-a ajutat pe ELENA UDREA si Ana Maria Topoliceanu sa primeasca aproximativ 300.000 de lei de la Dragos Marius Botoroaga, administratorul unei societati comerciale, pentru a obtine plata la timp a lucrarilor executate.