RUDEL OBREJA, la iesirea din penitenciar: ARESTUL PREVENTIV trebuie REGANDIT; am fost supus la un INSTRUMENT DE TORTURA. UPDATE

RUDEL OBREJA a fost ELIBERAT de la Penitenciarul RAHOVA, el urmand sa fie plasat in arest la domiciliu.

La iesirea din penitenciar, RUDEL OBREJA nu a dorit sa faca niciun comentariu in legatura cu dosarul sau. “Nu o sa fac niciun fel de referire la dosar, din respect pentru justitie si pentru judecatori. Ceea ce pot sa va spun este ca este nevoie sa se regandeasca acest arest preventiv pentru oamenii care nu au ce sa caute in arest preventiv. Aici in spate sunt oameni care nu au ce sa caute in arest preventiv. Eu am fost cercetat doi ani pentru acest dosar, timp in care nu s-a luat niciun fel de masura, nici macar controlul judiciar. Doi ani de zile nimeni nu m-a mai chemat cu toate ca dosarul a continuat, ca intr-o dimineata sa fiu luat cu mascatii din casa, iar dumneavoastra sa fiti anuntati si sa fiti in fata casei mele. Ori lucrurile astea eu cred ca sunt un abuz si ceea iarasi cred este faptul ca este un instrument de tortura la care am fost supus pentru a scoate pe gura niste lucruri dorite de cineva anume. E pacat sa se intample lucurile astea”, a spus RUDEL OBREJA.

”Oamenii arestati preventiv nu inseamna ca sunt vinovati. Trebuie regandite lucrurile. Haideti sa avem incredere in justitie si sa nu presionam oamenii sa declare ceva. O instanta a ICCJ a pronuntat o decizie definitiva in care s-a constatat ca mi-au fost incalcate drepturile la minima demnitate si la un regim firesc”, a mai declarat RUDEL OBREJA.

De asemenea, el a vorbit si despre conditiile in care a trait in cele aproape trei luni pe care le-a petrecut in arestul preventiv.

Citeste si: ELENA UDREA, PROBLEME cu DOMICILIUL stabilit pentru AREST. UPDATE

”Era o camera de 11 metri patrati cu patru paturi, o masa si o baie, cat poate fi numita baie. Sa stai doua luni si 80 de zile intr-o astfel de situatie este sub demnitatea umana”, a declarat RUDEL OBREJA.

Fostul presedinte al Federatiei Romane de Box a mai spus ca nu regreta fatul ca a organizat evenimentul ”Gala Bute”, adaugand ca merita recunostinta pentru ce a facut pentru Romania.

Citeste si: ICCJ: RUDEL OBREJA RAMANE in AREST, in CONDITII mai bune

”Am facut cel mai mare eveniment pe care Romania l-a organizat vreodata indoor. Nu regret. Pentru ce am facut pentru tara asta cred ca merit recunostinta. In scurta vreme, dosarul va fi public, veti avea acces la el si veti vedea cine are dreptate”, a mai precizat RUDEL OBREJA la iesirea din arest.