Rudel Obreja ramane in arest preventiv pentru 30 zile

Rudel Obreja ramane in arest preventiv pentru 30 de zile! Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au respins, joi, contestatia lui Obreja, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box  fiind urmarit penal de DNA pentru trafic de influenta.

CAB  i-a respins definitiv contestatia lui Obreja si a mentinut decizia de arestare luata pe 5 februarie de Tribunalul Bucuresti.

“In schimbul sumei pretinse de 1.000.000 euro a lasat sa se creada (n.r.- Rudel Obreja) ca are influenta asupra judecatorilor din completul investit cu solutionarea unui dosar aflat pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, astfel incat ii va determina sa pronunte o hotarare favorabila denuntatorului. Hotararea respectiva avea in vedere judecarea recursului declarat de denuntator, in calitate de inculpat in respectiva cauza penala, impotriva unei solutii de condamnare la pedeapsa inchisorii. Suspectul Obreja Rudel a impus ca o parte din folosul pretins, respectiv suma de 200.000 euro sa fie remisa inainte de pronuntarea hotararii, iar diferenta de 800.000 euro, dupa obtinerea solutiei favorabile”, conform DNA.

Citeste si: Judecatorul la care ar fi putut sa apeleze Rudel Obreja este Corina Jijiie, presedinta Sectiei Penale de la ICCJ!

Rudel Obreja a sustinut ca persoanele pe langa care isi exercita influenta i-au transmis denuntatorului, prin intermediar, ca va obtine cu certitudine o hotarare favorabila daca va solicita amanarea cauzei pentru un termen de judecata ulterior intrarii in vigoare a “noului cod”, cu referire la data de 1 februarie 2014, cand au intrat in vigoare noile Coduri penal si de procedura penala, mai spun procurorii DNA.

Recursul a fost solutionat anterior datei de 1 februarie 2014 si a fost respins, astfel incat hotararea de condamnare la pedeapsa inchisorii cu executare a ramas definitiva.