Rudel Obreja, retinut de DNA!

Rudel Obreja a fost arestat, astazi, de procurorii DNA! Fostul presedinte al Federatiei Romane de Box este urmarit penal pentru trafic de influenta.

Obreja urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

In cauza exista date si probe din care rezulta indicii rezonabile potrivit carora, in perioada noiembrie 2013 — ianuarie 2014, Rudel Obreja ar fi pretins de la un denuntator suma de un milion de euro, potrivit DNA.

“In schimbul sumei pretinse de 1.000.000 euro a lasat sa se creada ca are influenta asupra judecatorilor din completul investit cu solutionarea unui dosar aflat pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, astfel incat ii va determina sa pronunte o hotarare favorabila denuntatorului. Hotararea respectiva avea in vedere judecarea recursului declarat de denuntator, in calitate de inculpat in respectiva cauza penala, impotriva unei solutii de condamnare la pedeapsa inchisorii. Suspectul Obreja Rudel a impus ca o parte din folosul pretins, respectiv suma de 200.000 euro sa fie remisa inainte de pronuntarea hotararii, iar diferenta de 800.000 euro, dupa obtinerea solutiei favorabile”, precizeaza DNA.

Procurorii anticoruptie arata ca, pentru a conferi credibilitate promisiunilor sale, Rudel Obreja a sustinut ca persoanele pe langa care isi exercita influenta i-au transmis denuntatorului, prin intermediar, ca va obtine cu certitudine o hotarare favorabila daca va solicita amanarea cauzei pentru un termen de judecata ulterior intrarii in vigoare a “noului cod”, cu referire la data de 1 februarie 2014, cand au intrat in vigoare noile Coduri penal si de procedura penala.

Recursul a fost solutionat anterior datei de 1 februarie 2014 si a fost respins, astfel incat hotararea de condamnare la pedeapsa inchisorii cu executare a ramas definitiva, mai arata DNA.

“Suspectului Obreja Rudel i s-au prezentat acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 10 alin. 3 Cod de procedura penala.

La data de 4 februarie 2014, procurorii au dispus retinerea lui Obreja Rudel pentru 24 de ore, urmand a fi prezentat judecatorului pentru drepturi si libertati de la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile”, precizeaza sursa citata.

Citeste si: Noul presedinte al Federatiei Romane de Box (FRB) este Leonard Doroftei